Théo Delacroix tekent contract bij Wanty-Gobert
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2019 om 14:01

Théo Delacroix tekent contract bij Wanty-Gobert

Wanty-Gobert heeft zich verzekerd van de diensten van Théo Delacroix. De 20-jarige Fransman wordt vanaf 1 augustus 2020 prof bij de Belgische formatie. Delacroix komt over van de Franse opleidingsploeg CC Etupes. “Het is een logische keuze, aangezien ik al stagiair was bij Wanty-Gobert”, zo vertelt de puncheur.

Delacroix viel dit seizoen op door negende te worden in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast eindigde hij als veertiende in de Tour du Jura en werd hij in Beauvais Frans kampioen in zijn leeftijdscategorie. Als stagiair reed Delacroix de afgelopen maanden al de Ronde van Burgos en de Tour Poitou-Charentes.

“Ik ben zeer blij om vanaf augustus volgend jaar deel uit te maken van Wanty-Gobert. Ik krijg de kans om de komende drie jaar mijn carrière stap voor stap uit te bouwen. Ik verwacht in het voorjaar van 2020 nog een pak ervaring op te doen bij de beloften. Zo kan ik in augustus met een grotere sportieve bagage de stap maken.”

In het spoor van Bellicaud 
“Théo heeft tijdens zijn stageperiode getoond dat hij over de capaciteiten beschikt om zich in een professioneel circuit te integreren. Het is evident dat hij nu een stap zet. Hij zal volgend jaar nog de grootste klassiekers van de beloftenkalender betwisten, vooraleer hij de stap zal maken naar de profs”, zo schetst teammanager Jean-François Bourlart.

Delacroix zal hetzelfde pad bewandelen als zijn landgenoot Jérémy Bellicaud, die aan het einde van dit seizoen de overstap maakt van opleidingsformatie CC Etupes naar Wanty-Gobert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.