Thibau Nys (17) maakt in Lokeren debuut tussen de toppers: “Kijk er enorm naar uit”

zaterdag 26 september 2020 om 07:40
Video

Voorlopig geen Van Aert en Van der Poel in het veld. Net als Merlier, Vermeersch en een aantal anderen focussen zij eerst nog een aantal weken op de weg. Wel erbij in Lokeren, morgen: Thibau Nys. Nys junior maakt zijn debuut in een Belgische tv-cross tussen de profs. “Zonder té hoge verwachtingen”, vertelt hij aan WielerFlits.

Thibau Nys heeft al twee wedstrijden gereden. Eentje in het Zwitserse Baden en de amateurveldrit in het Belgische Vorselaar. Morgen maakt hij zijn debuut in een tv-cross met onder meer wereldtoppers als Eli Iserbyt, Toon Aerts en Laurens Sweeck aan de start. “De goesting is groot”, vertelt Nys ons. “Ik kijk er enorm naar uit.”

Dat hij met een bang hartje naar Zwitserland was afgereisd, twee weken geleden. “Maar uiteindelijk viel het best mee. Jammer van die slechte startpositie. Daardoor moest ik in het begin inspanningen leveren om op te schuiven, en die bekoop je toch op het einde van de wedstrijd. Maar het gevoel was niet slecht.” Dus wordt het kwestie voor Nys om snel een aantal UCI-punten te pakken in de hoop een betere startpositie te verwerven.

Veel tussen de profs
De regerende juniorenwereldkampioen is nu eerstejaars belofte, maar in wedstrijden van de Ethias Cross en de Superprestige rijden de beloften samen met de profs. “Mijn eerste wedstrijden rijd ik daardoor vooral tussen de eliterenners, dat klopt. Maar dat vind ik helemaal niet erg. Mijn eerste echte U23-veldrit wordt wellicht de Koppenbergcross.”

In het uitspreken van zijn ambities blijft Nys voorzichtig. “Geen idee waar ik zal uitkomen. Het zal ook afhankelijk zijn van parcours tot parcours. Maar in de crossen die me goed liggen, moet ik toch wel tegen de top tien kunnen aanleunen. Of ik last heb van een hoog verwachtingspatroon? Nee, alleen dat van mezelf, maar dat ben ik wel gewoon. Ik leg de lat altijd hoog.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mario de Vries 26 september 2020 om 00:25

Nou, zo hoog leg je de lat ook niet Thibau

Robert Rodenburg 26 september 2020 om 10:38

Is het ergens te zien?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.