Thibau Nys droomt van EK-titel: “Maar ook Ronhaar en Meeussen maken een serieuze kans”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 3 november 2022 om 10:27

Thibau Nys droomt van EK-titel: “Maar ook Ronhaar en Meeussen maken een serieuze kans”

Thibau Nys is, zeker na zijn zeges in de U23-wereldbekers van Tábor en Maasmechelen, de topfavoriet voor de Europese veldrittitel bij de beloften. Toch rekent de 19-jarige renner zich nog niet rijk. “Met Pim Ronhaar en Witse Meeussen zijn er nog twee renners die al een heel seizoen in zeer goede vorm verkeren”, citeert Het Nieuwsblad.

De voor Baloise Trek Lions uitkomende Nys is dit crosseizoen uitstekend begonnen. Zo reed hij in de Verenigde Staten naar twee top 5-noteringen bij de profs in de eerste wereldbekers van het seizoen. Vervolgens won hij bij de beloften de wereldbekermanches van Tábor en Maasmechelen en afgelopen dinsdag werd hij tussen de profs dan weer zevende in de Koppenbergcross.

Nys hoopt komende zaterdag in Namen dan ook een gooi te doen naar de Europese titel in de U23-categorie. “Ik ga niet ontkennen dat de voorbije weken me een echte boost hebben gegeven. Maar om nu te gaan zeggen dat ik er een walk-over van ga maken, dat is de waarheid ook geweld aandoen. Met ploegmaat Pim Ronhaar en Witse Meeussen zijn er nog twee renners die al een heel seizoen in zeer goede vorm verkeren. Ook zij maken een serieuze kans op de titel”, aldus Nys.

Vol vertrouwen
Nys werkt vrij ontspannen toe naar de Europese titelstrijd. “Door enkel wat te gaan losrijden en lichaam en geest te laten rusten, hoop ik zo fris mogelijk aan de start te verschijnen. Ik ben het parcours niet meer specifiek gaan verkennen. In het verleden heb ik al genoeg in Namen gekoerst, ik weet waaraan ik me mag verwachten. Met een supergoed gevoel in de benen en vol vertrouwen kan ik in elk geval niet beter aan de start komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.