Thibau Nys emotioneel na zege in Zwitserland: “Ik heb de hele dag afgezien”
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 17:21

Thibau Nys emotioneel na zege in Zwitserland: “Ik heb de hele dag afgezien”

Het deed Thibau Nys zichtbaar veel, zijn zesde overwinning van het seizoen. De Belg van Lidl-Trek won na een lastige finale de derde etappe van de Ronde van Zwitserland, maar tijdens de rit waren er nog twijfels. “Ik voelde me niet goed op de fiets”, vertelde een zichtbaar geëmotioneerde Nys na afloop in het flashinterview.

“Er gaat nu veel door me heen. Het is zo mooi om de goede vorm van de laatste weken hier te kunnen doortrekken. Ik droomde al een lange tijd van deze etappe. Ik was zo teleurgesteld na mijn val in Gippingen”, doelt Nys op de GP Kanton Aargau van afgelopen vrijdag.

“Het was moeilijk om dat een plekje te geven, aangezien ik dicht bij de overwinning was. Na de wedstrijd reden we richting het hotel en besloten we onderweg nog het parcours te verkennen van deze etappe. Om zo ook weer mijn focus te verleggen. Dat heeft gewerkt.”

“Mijn ploeggenoten hebben me erdoorheen gesleurd”
Al ging het onderweg niet van een leien dakje voor de 21-jarige Nys. “Ik had het in de rit van gisteren echt lastig en vandaag was ik ook aan het afzien. Ik voelde me niet goed op de fiets en reed de hele dag rond met een vervelend gevoel. Mijn ploeggenoten hebben me erdoorheen gesleurd en daardoor begon ik erin te geloven. En dan valt uiteindelijk alles op zijn plek.”

Het is voor Nys niet de eerste keer dat hij zegeviert op Zwitserse bodem. Zo won hij eerder dit seizoen al een rit in de Ronde van Romandië en was hij vorig jaar nog de sterkste in de GP Kanton Aargau. “Het lijkt wel alsof ik hier altijd goed presteer. Ik hou van het land, met zijn mooie wegen en parcoursen. Ik hoop dit de komende jaren vol te houden. Het is echt ongelofelijk. Ik kan mijn gevoel niet beschrijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.