https://youtu.be/V-dW_s5yddEsrc="https://www.youtube.com/embed/25bx4oILsRw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Nico Dick
zaterdag 18 juni 2022 om 14:02

Thibau Nys: “Ik zal moeten proberen aanklampen”

Video Thibau Nys vindt in de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour een finish die hem op het lijf is geschreven. De jonge Belg van Baloise-Trek Lions wil aanklampen in de Ardennenrit rond Durbuy om zo te proberen een mooie ereplaats te pakken, vertelde hij voor de start voor de camera van WielerFlits.

Nys denkt dat het zomerse weer een belangrijke rol kan gaan spelen in het koersverloop. “Ik denk dat iedereen wel een klein beetje schrik heeft van de warmte. Dat is bij mij ook niet anders. Het is met de fluwelen handschoentjes dat we het vandaag moeten aanpakken. Een keer erover gaan en je kunt volledig geparkeerd staan. Dat moeten we proberen zo lang mogelijk uit te stellen.”

De 19-jarige veldrijder en wegwielrenner was niet tevreden over zijn tijdrit gisteren. “De tijdrit was teleurstellend. Ik kon gewoon mijn waardes niet trappen. Ik denk wel dat ik in goede vorm verkeer. Ik hoop dat dat eruit komt vandaag. Ik ben zeker niet slecht, maar ik twijfel toch. Ik had er gewoon meer van verwacht gisteren. Een tijdrit is altijd eerlijk. Misschien was het een mindere dag.”

Het rondje rond Durbuy moet hem liggen, denkt hij. “Ik moet proberen aan te klampen. Ik denk niet dat ik de papieren heb om zelf aanvallend te gaan koersen. Het is een aankomst die mij op het lijf geschreven is, dus als ik er nog aan hang, kan ik proberen een mooie ereplaats te pakken. Maar het gaat heel moeilijk zijn. Het niveau ligt hoog en ik heb wel wat schrik van de warmte.”

In hoogvorm naar de Tour de l’Avenir
Ook blikte Nys al vooruit naar zijn doelen in de komende weken. “Eerst wil ik vandaag en morgen tot een mooi einde brengen, en dan wil ik op het BK echt goed zijn. En dan ga ik voor drie weken op hoogte naar Livigno. Dan kom ik terug in de Tour de Wallonie. Dan volgt de Tour de l’Avenir. Ik ga proberen naar mijn hoogvorm toe te groeien om daar op mijn best te zijn.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.