Thibau Nys leidt in Luxemburg: “De klim naar de finish was voor mij perfect”

zaterdag 28 mei 2022 om 13:47
Thibau Nys leidt in Luxemburg: “De klim naar de finish was voor mij perfect”

Nys op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Thibau Nys trof gisteren in de Flèche du Sud, voor crossers vaak een belangrijke koers, een finish die voor hem op het lijf was geschreven. De tweedejaars belofte van Baloise-Trek Lions beschikte op de slotklim naar de finish over het beste eindschot en greep tegelijk de macht in het algemeen klassement.

“De klim naar de finish was perfect voor mij”, zei Nys na afloop in gesprek met Tageblatt over de 3,4 kilometer lange klim aan 7,1% in Bourscheid. “Maar als de heuvel één of twee kilometer langer wordt, dan wordt het moeilijk voor me. Dan is het gewoon een kwestie van overleven. Maar op deze manier konden we over een perfecte afstand alles geven en een voorsprong nemen op de andere klimmers.”

Dankzij zijn vastberadenheid kon de 19-jarige Belg niet alleen de rit winnen, maar ook de leiding in het algemeen klassement overnemen van de Fransman Emilien Jeannière. “De eerste twee etappes waren vrij gemakkelijk, dus het was moeilijk om – ondanks mijn goede benen – gaten te slaan. Ik wist dat het allemaal op vandaag zou aankomen. Ik had een heel goed gevoel”, aldus de jonge renner.

De Flèche du Sud wordt dit weekend beslist. Vandaag staat een 165,4 kilometer lange etappe rond Mondorf op het programma, waarin 2187 meter hoogteverschil moet worden overwonnen. Voor zondag wordt een sprint verwacht in de slotrit rond Esch-sur-Alzette.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.