‘Thibau Nys manifesteert zich tot medaillekandidaat op Olympische Spelen’
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2024 om 09:45

‘Thibau Nys manifesteert zich tot medaillekandidaat op Olympische Spelen’

Video De Nederlandse wegselectie bij de mannen voor de Olympische Spelen is al ruim twee weken bekend, maar in België is dat nog niet het geval. Remco Evenepoel en Wout van Aert lijken zekerheden. Maar welke twee Belgen mogen er met hen mee? Jasper Philipsen? Arnaud De Lie? Tim Merlier? Tim Wellens? Tiesj Benoot? Jasper Stuyven? Maxim Van Gils? In de WielerFlits Podcast schuift verslaggever Youri iemand anders naar voren.

Over de fitheid van Evenepoel en Van Aert bestaan richting de Tour de France nog flinke twijfels. Nu zit er tussen het Grand Départ en de olympische tijdrit wel nog bijna vier weken (op dat moment moet de selectie al een tijdje zijn doorgegeven aan het IOC), dus beide heren hebben nog even.

“Met al die vraagtekens zou ik als ik bondscoach Sven Vanthourenhout was, een uitroepteken meenemen: Thibau Nys”, stipt Youri aan. “Hoe hij dit jaar rondrijdt en op welke manier hij die rit in de Ronde van Zwitserland wint, dan zou ik daar geen seconde over twijfelen.”

Volgens onze verslaggever kan Nys in deze vorm meedoen voor de medailles in Parijs. Hoofdredacteur Maxim Horssels vindt dat een boute uitspraak. “Hoe Thibau zich op dit moment manifesteert, zou hij in een situatie een medaillekandidaat kunnen zijn”, countert Youri.

Hij refereert aan het feit dat er slechts negentig renners aan het vertrek staan en de landenteams maar klein zijn. “Dat gaat een gekke wedstrijd zijn. Met zijn eindschot kan hij in de situatie komen dat hij zou kunnen meedoen voor de medailles.” Maxim is het daarmee eens en denkt toch dat Vanthourenhout keuzestress heeft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.