Thibau Nys mist topvorm: “Moet nu de juiste dingen doen en een beetje rust nemen”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 15 november 2021 om 16:06

Thibau Nys mist topvorm: “Moet nu de juiste dingen doen en een beetje rust nemen”

Het wil de laatste week niet vlotten voor Thibau Nys. De jongeling van Baloise Trek Lions keerde na zijn sleutelbeenbreuk sterk terug, maar met een 21ste plaats in Niel en een tiende plaats bij de Wereldbeker voor beloften in Tábor zakt hij nu terug. “Het gaat niet zo makkelijk als ik had gedacht”, zegt Nys.

In de Koppenbergcross voor beloften en het EK veldrijden voor beloften eindigde Nys-junior als derde, maar zijn uitslagen in Niel en Tábor laten zien dat hij een vormdip heeft. Over zijn tiende plek in Tsjechië zegt hij bij Het Laatste Nieuws het volgende: “Ik nam een goede start, maar miste een paar procenten om me helemaal in de wedstrijd te durven gooien. Ik was niet agressief genoeg, omdat ik niet goed genoeg ben. Ik had wel beter verwacht.”

Amper drie weken na zijn sleutelbeenbreuk kwam de 19-jarige Nys dus weer in actie. Hij noemde het zelf ‘een wonderbaarlijk goed herstel’. “Maar het gaat niet zo makkelijk als ik had gedacht”, aldus Nys. “Ik start zeker in Merksplas (20 november). Over Koksijde (21 november) moet ik het nog hebben met mijn trainer. Ik moet nu de juiste dingen doen en een beetje rust nemen ook.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.