Thibau Nys naar ziekenhuis na zware val in Hoogerheide

Thibau Nys naar ziekenhuis na zware val in Hoogerheide

©Photopress.be

zondag 27 januari 2019 om 13:04

Junior Witse Meeussen won de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide en is ook eindwinnaar. Pechvogel op de Brabantse Wal was Thibau Nys. Hij smakte tegen een paaltje en bezeerde zijn borstkas. Uit vrees voor een breukje wordt hij momenteel onderzocht door dokter Claeys in het AZ Herentals.

Ere wie ere toekomt. Witse Meeussen was met voorsprong de beste in Hoogerheide. De Spanjaard Carlos Canal Blanco werd verrassend tweede en met Lennert Belmans stond een derde Belg op het podium. Meeussen wordt ook eindwinnaar.

Pech voor Thibau Nys, die vorige week in Pontchâteau nog de beste was. Nys junior ging in een afdaling over de kop en belandde met zijn borstkas op een paaltje. Een zware tuimelperte. De schade lijkt in eerste instantie mee te vallen, maar bij Telenet-Fidea willen ze toch het zekere voor het onzekere nemen.

“Wellicht is zijn elleboog gekneusd, maar we willen vooral geen risico nemen wat de borstkas betreft”, klinkt het binnen de ploeg. “Daarom is mama Isabelle nu met Thibau naar dokter Claes in het AZ Herentals voor een echo.”

Update – 15.10 uur
Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt er geen sprake te zijn van een breuk.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.