Thibau Nys ‘opgelucht’ na eerste profzege: “Was er al vaak dichtbij dit jaar”
foto: Cor Vos
zondag 28 mei 2023 om 19:16

Thibau Nys ‘opgelucht’ na eerste profzege: “Was er al vaak dichtbij dit jaar”

Thibau Nys heeft zijn eerste profzege binnen. De 20-jarige renner van Trek-Segafredo sprintte zondag naar ritwinst in de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen. “Het voelt als een opluchting”, zei hij in het flashinterview na afloop.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben blij om eindelijk die zege te pakken”, vervolgde Nys. “Ik was er al vaak dichtbij dit jaar. Het team deed geweldig werk om me voorin te houden en alles bij elkaar te houden. Ik denk dat Jasper (Stuyven, red.) een geweldige lead-out deed. Toen ik aanging, wist ik dat niemand in de buurt zou komen.”

“Ik wist dat ik gelijk alles moest geven nadat we de bocht door waren”, zei hij over de ultieme finale. “Ik moest proberen een gat te creëren, want ik weet dat ik zo’n aankomst behoorlijk explosief ben. Daardoor kon ik ook een beetje exploderen in de laatste vijftig meter, want het gat was al geslagen. Het pakte perfect uit.”

Nys staat nu derde in het algemeen klassement. Mikt hij ook op de eindzege? “We zullen zien. Het wordt moeilijk morgen”, doelt Nys op de slotrit naar Stavanger. “Maar we gaan het proberen. De laatste dagen waren al perfect. We gaan proberen om voor een mooie afsluiter te zorgen en ook voor de ritwinst te gaan. Ik voel me geweldig en voel me heel goed in het team. Ik leef een mooi leven op het moment.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.