Thibau Nys over BK: “Attent zijn vanaf de eerste kilometer”

zondag 26 juni 2022 om 11:40
Thibau Nys over BK: “Attent zijn vanaf de eerste kilometer”

foto: Cor Vos

Thibau Nys hoopt vandaag in zijn eerste BK bij de profs een rol van betekenis te spelen. Het parcours in en rond Middelkerke is biljartvlak, maar toch verwacht Nys junior een lastige koers. “Het kan weleens heel erg zwaar worden vanaf de eerste minuut”, klinkt het in gesprek met WielerFlits.

De 19-jarige Nys hoopt aan het einde van de rit te kunnen sprinten voor de prijzen, maar verwacht geen gezapige koers. “Het is zaak om zo weinig mogelijk krachten te verspelen, maar je moet toch ook aandachtig meekoersen om zo echt in de finale te geraken. Als je hier nonchalant in de groep blijft zitten en erop rekent dat je met de vingers in de neus de finale kunt rijden, dan ga je denk ik nergens komen.”

“We kunnen echt vrij koersen”
“Er zal hier echt gekoerst moeten worden om in de finale te komen. We zitten zelf in een positie waarin we niks hoeven te forceren of iets recht te zetten. We kunnen echt vrij koersen. Het is belangrijk om vanaf de eerste kilometer attent te zijn. Ik moet er rekening mee houden dat het weleens vanaf de eerste minuut heel erg zwaar kan worden.”

Mocht de wedstrijd uitdraaien op een (massa)sprint in Middelkerke, dan zal de rappe Nys zich zeker mengen in het sprintgeweld. “Bij een sprint ga ik me er sowieso tussengooien. Het verschil tussen een vijfde en twintigste plek is miniem, het verschil tussen een vijfde en eerste plaats dan weer enorm groot. Het is moeilijk om te voorspellen, maar het moet maar eens de juiste kant op vallen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.