Thibau Nys over EK: “Ik ben wel, denk ik, de snelste Belg in het gezelschap”
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 09:37

Thibau Nys over EK: “Ik ben wel, denk ik, de snelste Belg in het gezelschap”

Thibau Nys kijkt met vertrouwen uit naar het EK wielrennen. Zaterdagochtend rijdt hij in Trentino de beloftenwedstrijd en een Nys-telg start nooit zonder ambities. “Ik ben wel, denk ik, de snelste Belg in het gezelschap. Dus als het op een sprint aankomt, kan ik daarin misschien iets forceren”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Enerzijds kwam het wat uit de lucht gevallen, en anderzijds ook niet. Ik was heel goed bezig en toonde me in wedstrijden van hoog niveau, zoals de Baloise Belgium Tour, Dwars door het Hageland… En ik won in de rondes van Vlaams-Brabant en Namen. Toen de vraag kwam of ik een EK- en WK-selectie zag zitten, heb ik even moeten nadenken”, lacht de 18-jarige Nys. “Maar niet al te lang. Zulke kansen kan ik niet laten liggen.”

Met welke rol de crosser start, weet hij nog niet. “Als ik iemand kan helpen, op welke manier dan ook, zal ik het niet nalaten”, zegt hij. Jenno Berckmoes, Louis Blouwe, Toon Clynhens, Henri Vandenabeele en Stan Van Tricht starten namelijk ook.

Voordeel
“Wat ik zelf waard ben op dit parcours? Geen idee. Het klimmetje moet me wel liggen. Beetje vergelijkbaar met wat ik in Mallorca op fiets. Ik ben wel, denk ik, de snelste Belg in het gezelschap. Dus als het op een sprint aankomt, kan ik daarin misschien iets forceren. In eigen land heeft niemand nog zin om met mij naar de streep te rijden”, vertelt hij met een grijns. “Ze kennen me allemaal. In het internationale peloton is dat allicht niet het geval. Dat kan in mijn voordeel spelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.