Thibau Nys over stormachtige ontwikkeling: “Ik weet niet waar mijn limieten liggen”
foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 10:44

Thibau Nys over stormachtige ontwikkeling: “Ik weet niet waar mijn limieten liggen”

Thibau Nys heeft dit wegseizoen voorlopig twintig koersdagen in de benen en mocht al zes keer zijn handen in de lucht steken. De nog maar 21-jarige renner van Lidl-Trek maakt een stormachtige ontwikkeling door als wegrenner, maar waar ligt zijn plafond? “Ik heb het gevoel dat ik nog heel veel stappen kan zetten”, laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

Nys boekte dinsdag in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland naar eigen zeggen ‘zijn mooiste overwinning van het jaar.’ De jonge Belg veroverde in Rüschlikon zijn tweede zege op WorldTour-niveau, nadat hij eerder dit jaar – eveneens op Zwitserse bodem – al een lastige rit wist te winnen in de Ronde van Romandië. Het tekent de stormachtige ontwikkeling van Nys, maar mogen we in de toekomst nog meer van hem verwachten?

“Geen idee. Ik blijf stappen zetten, dat is duidelijk. Maar ik heb ook het gevoel dat ik in de toekomst nog heel veel stappen kan zetten. Er kan nog veel ervaring bij. Mijn lichaam gaat nog sterker worden. Ik ga meer trainingsarbeid kunnen verzetten. Ik weet niet waar mijn limieten liggen op dit moment. Ik ben er ook niet mee bezig. Ik ga gewoon proberen om de komende maanden en jaren de beste versie van mezelf te zijn. Dan zien we wel waar het schip strandt.”

Veldrijden
Nys timmert de laatste maanden dus flink aan de weg, maar is zeker niet van plan om zijn eerste grote liefde – de cross – aan de kant te schuiven. “Ik denk dat nog lang niet iedereen gezien heeft wat ik in de cross waard ben. Misschien gaat het er komende winter wel eens helemaal uitkomen.”

“Ik blijf bij wat ik al eerder gezegd heb: ik ben nog lang niet klaar met de cross. Daarvoor is mijn liefde voor het veld te groot en heb ik nog veel te veel te bewijzen. Daar verandert deze ritzege in Zwitserland, hoe mooi ook, helemaal niks aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.