Thibau Nys pakt driekleur: “Maar dit was echt een strijd”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 januari 2020 om 14:55

Thibau Nys pakt driekleur: “Maar dit was echt een strijd”

Thibau Nys kon eigenlijk alleen maar verliezen op het BK veldrijden voor junioren, maar de 17-jarige crosser wist zijn status als topfavoriet helemaal waar te maken. De Europese kampioen reed solo naar zijn zestiende zege van het seizoen. “Maar het was echt een loodzware cross”, zo vertelde hij na afloop aan Sporza.

Nys werd in de beginfase namelijk uitgedaagd door Lennert Belmans, die uiteindelijk het zilver wist te veroveren. “Dit laat nog maar eens zien dat je op een kampioenschap niks cadeau krijgt”, aldus Nys. “Ik heb dit seizoen veel crossen relatief gemakkelijk gewonnen, maar dit was echt een strijd van de eerste tot de laatste ronde.”

“Het was echt een gevecht met het parcours, mezelf en de tegenstander. Het was lastig om bij Lennert te blijven, ik kon gewoon niet overnemen. Ik moest eerst in mijn ritme komen, wat na verloop van tijd we lukte. Ik kon vervolgens de koers in handen nemen en mijn voorsprong telkens wat vergroten”, zo kijkt de winnaar terug op zijn race.

De jongste Nys won dit seizoen de Europese titel, is al zeker van de eindzege in de Wereldbeker en kroonde zich vandaag tot nationaal kampioen. “Ik probeer gewoon zoveel mogelijk te winnen. Nu hoop ik nog te zegevieren op het WK.” Nys zal eerst nog deelnemen aan de wereldbekermanches van Nommay en Hoogerheide.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2020 18:08
Een full prof met volledig betaalde omkadering vs schooljongens wiens fiets voor de wedstrijd uit de Ford Escort van papa wordt getild.

Gek hè, dat ie dan wint. Dat gedownplay van vader Nys is zolangzamerhand ook tenenkrommend, maar dat weerhoudt de publieke omroep niet om volledig in de hype mee te gaan. Alles om het merk Nys relevant te houden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.