Thibau Nys pakt eerste zege in WorldTour: “Ik zal dit voor de rest van mijn leven herinneren”
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2024 om 17:26

Thibau Nys pakt eerste zege in WorldTour: “Ik zal dit voor de rest van mijn leven herinneren”

Thibau Nys is de verrassende nieuwe leider in de Ronde van Romandië. De jonge Belg van Lidl-Trek won de tweede etappe op knappe wijze vanuit de vroege vlucht. “Voor sommige mensen lijkt dit misschien een gewone zege, maar ik heb hier heel hard voor gewerkt”, vertelde Nys na afloop in het flashinterview.

“Ik was na de rit van woensdag heel teleurgesteld, want ik kon mijn goede benen niet tonen. In de rit van vandaag hadden we het plan om in de vroege vlucht te gaan, als die sterk genoeg was. Ik heb de ontsnapping eigenlijk zelf doen ontstaan en dat was op het  perfecte moment. Mijn medevluchters waren heel sterke jongens.”

Onderweg probeerde Nys energie te sparen voor de finale. “Dat was wel speciaal, want ik wist helemaal niet wat te verwachten. Het was zelfs mijn eerste keer ooit in de vroege vlucht. Ik kende de laatste klim ook niet en ook over de slotkilometer wist ik niks. Ik moet dan ook mijn ploeg bedanken, want zij hebben me fantastisch gegidst.”

“Voor sommige mensen lijkt dit misschien een gewone zege, maar ik wilde dit echt zo hard. Ik heb hier ook bijzonder hard voor gewerkt. Ik zal dit herinneren voor de rest van mijn leven. Of ik de ambitie heb om de gele trui te behouden? Mijn tijdrit (vrijdag staat er een individuele tijdrit op het menu, red.) is niet sterk genoeg, dus ik zal vooral proberen te genieten van mijn dag in het geel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.