Thibau Nys rijdt zich volledig leeg en wordt beloond: “Al volledig kapot op 150 meter voor de meet”
foto: Cor Vos
zaterdag 11 mei 2024 om 16:35

Thibau Nys rijdt zich volledig leeg en wordt beloond: “Al volledig kapot op 150 meter voor de meet”

Thiabu Nys is er ook in de vierde etappe van de Ronde van Hongarije in geslaagd de rit op zijn naam te schrijven. De Belg van Lidl-Trek was de beste op de laatste korte explosieve beklimming in Etyek en klopte Marc Hirschi in een spannend duel. Na de finish bleef hij een tijdje uitgeteld op het gras liggen. “Ik ben slechts een klein onderdeel in deze winst”, dankt Nys zijn team in het flashinterview.

“Ik weet niet of ik ooit zo’n gevoel heb gehad in mijn benen”, opent Nys in het flashinterview na zijn winst. De Belg moest diep gaan om de Zwitser Marc Hirschi te kloppen op de slotklim. “Ik was volledig dood in de laatste 150 meter. Ik keek om en zag Hirschi komen. Even was ik bang dat hij eroverheen kwam. Hij voelde zich vast hetzelfde en we hielden uiteindelijk gelukkig hetzelfde tempo.”

Voor Nys betekent het zijn tweede ritzege in Hongarije. Gisteren was hij ook al de beste. Vandaag kon de Belg daardoor zegevieren in de leiderstrui. “Ik kan niet beschrijven hoeveel ik mijn team wil bedanken. Zij hebben mij vertrouwen gegeven en hebben mij perfect afgezet. Ik ben slechts een klein onderdeel in deze winst.”

Op de slotklim werd het dus nog even spannend tussen Hirschi en Nys. Het hoge tempo zorgde ervoor dat Nys niet explosiever kon zijn. “We gingen al vrij snel aan het begin van de klim. Iedereen zat op de limiet. In een perfect scenario was ik nog iets explosiever in de sprint. De snelheid lag hoog, dus ik kon niet nog meer versnellen. Het was ook nog zo lang tot de finish.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.