Thibaut Pinot keert na vier maanden terug in koers
Pinot op archiefbeeld - foto: Cor Vos
vrijdag 30 juli 2021 om 15:57

Thibaut Pinot keert na vier maanden terug in koers

Thibaut Pinot maakt komende maand in de Tour du Limousin zijn rentree in de koers. Dat maakte de Franse renner van Groupama-FDJ bekend via social media. Zijn laatste optreden was de Tour of the Alps in april.

Pinot maakt op dinsdag 17 augustus zijn terugkeer in het peloton, in de Franse vierdaagse Tour du Limousin. Daarna verschijnt hij ook in de Tour Poitou-Charentes (24-27 augustus), de Classic Grand Besançon Doubs (3 september), de Tour du Jura (4 september) en de Tour du Doubs (5 september) aan de start. “Het is tijd voor mijn terugkeer en die is 100% Frans”, schrijft de Franse klimmer op social media.

Sinds zijn val vorig jaar in de openingsrit van de Tour de France worstelde Pinot met zijn gestel. Maandenlang onderging hij een behandelingstraject om zijn volledige fysieke kracht terug te krijgen. Aanvankelijk zou hij als kopman naar de Giro trekken, maar vanwege zijn aanhoudende rugproblemen werd besloten dat hij niet zou deelnemen. Daarop laste hij voor een onbepaalde tijd een pauze in om zijn problemen achter zich te laten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.