Thibaut Pinot: “Mijn Vuelta was zondag eigenlijk al geslaagd”
foto: Sirotti
vrijdag 14 september 2018 om 19:46

Thibaut Pinot: “Mijn Vuelta was zondag eigenlijk al geslaagd”

Het is niet veel renners gegeven dat ze een rit winnen in een grote ronde, laat staan twee. Thibaut Pinot won zondag al de rit naar Lagos de Covadonga en sloeg vandaag weer toe op de Coll de la Rabassa in dwergstaat Andorra. “Mijn Vuelta a España was zondag eigenlijk al geslaagd”, zei hij na afloop.

“Ik kwam hierheen zonder druk. Ik had ook het algemeen klassement niet in gedachten, ik wilde slechts etappes winnen”, zei Pinot. “Die eerste zege was al heel goed. En nu, met twee overwinningen, overtref ik dat zelfs. Deze Vuelta is echt een droom. Ik wilde mezelf vermaken en ik bewees al dat ik in staat was om een rechtstreeks duel te winnen met de sterkste klimmers. Ik had deze twee etappes aangevinkt.”

De Coll de la Rabassa was langer dan de klim naar Lagos de Covadonga en minder steil en dat paste beter bij zijn capaciteiten, lichtte de Fransman van Groupama-FDJ toe. “En ik heb genoten van de sterke beklimming van Simon Yates om de overwinning te behalen. Hij bewees dat hij de sterkste was vandaag.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 september 2018 19:50
Held
14 september 2018 20:58
Mooi dat hij ook toegeeft dat Simon het sterkst was. Buitengewoon sympathieke renner, die ik het beste gun, deze Pinot.
14 september 2018 22:49
Mijn favoriete franse renner.
Aandoenlijk ook om zijn hoogtes en laagtes.
14 september 2018 23:25
Prachtige coureur inderdaad, maar vergeet niet zijn luitenant die ook vandaag weer berenwerk voor hem heeft geleverd: Rudy Molard. Terecht door Cyrille Guimard geselecteerd voor Innsbrück.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.