Thibaut Pinot over parcours Tour de France: “Ik ben alvast fan”
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2019 om 09:34

Thibaut Pinot over parcours Tour de France: “Ik ben alvast fan”

Thibaut Pinot is verheugd over het gepresenteerde Tour de France-parcours, dat dinsdag in Parijs werd bekendgemaakt. “Het is een Tour die gemaakt is op maat van de klimmers, niet enkel op mijn maat. Ik ben alvast fan van het parcours”, zo laat de Fransman weten. 

“Natuurlijk is het duidelijk dat het een parcours voor mij is, maar andere coureurs moet dit parcours ook liggen”, gaat Pinot, die in 2014 de Tour de France als derde besloot, verder. “Ik denk dat dit bijvoorbeeld ideaal is voor Egan Bernal.”

Toch heeft de Fransman wel degelijk een voordeel de aankomende Tour. In de slotweek zal Pinot namelijk over thuiswegen rijden. De klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles gaat van start in Lure, zijn geboorteplaats. “Die route ken ik uit het hoofd. Het wordt een moeilijke tijdrit die de klimmers uitstekend moet liggen.”

De explosieve coureur is daarnaast tevreden met de toevoeging van enkele onbekende beklimmingen in het Centraal Massief, de Jura en de Vogezen. Deze zijn misschien iets korter dan de beklimmingen in de Alpen of de Pyreneeën, maar zijn wel steiler: “Daardoor wordt het elke dag een gevecht. Op deze beklimmingen kun je het verschil maken.”

In kansrijke positie moest Pinot dit jaar gedesillusioneerd opgeven in de Tour de France met knieproblemen. Sindsdien reed de Fransman geen wedstrijd meer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.