Thibaut Pinot zet toch een punt achter seizoen

donderdag 5 september 2019 om 19:25
Thibaut Pinot zet toch een punt achter seizoen

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot leek aanvankelijk zijn rentree te maken in de Ronde van Slowakije, maar de Fransman heeft in samenspraak met zijn ploeg Groupama-FDJ toch besloten om een punt te zetten achter zijn seizoen. De 29-jarige Pinot – die in de Tour de France moest opgeven vanwege een knieblessure – richt zich nu volledig op 2020.

Pinot stond op de voorlopige deelnemerslijst van de vijfdaagse rittenkoers door Slowakije, maar de klimmer zal dit seizoen toch niet meer in actie komen. Dit betekent dat de Fransman zijn titel niet zal verdedigen in Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. “Ik voel me heel erg vermoeid”, zo reageert Pinot in een perscommuniqué.

“Ik moest na de Tour drie weken absolute rust nemen, waardoor ik niet meer op tijd fit ben voor de resterende koersen, waaronder de Ronde van Lombardije. Ik wil ontzettend graag mijn titel verdedigen, maar ik ben op dit moment niet competitief genoeg. Ik denk al aan komend seizoen. Ik wil zo snel mogelijk weer terugkeren op topniveau.”

“Ik ben al nieuwe doelen aan het stellen”, aldus Pinot. Eerder werd al bekend dat Romain Bardet een punt heeft gezet achter een tegenvallend seizoen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.