Thibaut Pinot: “Zwaarste etappes komen nog, nu moeten we doorpakken”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2019 om 08:51

Thibaut Pinot: “Zwaarste etappes komen nog, nu moeten we doorpakken”

Thibaut Pinot werpt zich steeds meer op als belangrijke kanshebber voor de eindwinst in de Tour de France. Op de legendarische Tourmalet danste hij al ogenschijnlijk soepel naar de ritzege en gisteren op de Prat d’Albis moest de concurrentie opnieuw het antwoord schuldig blijven toen de Fransman van Groupama-FDJ op de pedalen ging staan.

Groupama-FDJ had haar plannen slim uitgedokterd. Zwitsers kampioen Sébastian Reichenbach en Rudy Molard schoven mee in de vroege vlucht van bijna veertig renners, die de koers lange tijd animeerde. De vooruitgestuurde mannen bleken later in de wedstrijd van belangrijke waarde voor Thibaut Pinot, omdat ze in de finale nog kopwerk konden verrichten. Op de slotklim ontbond de Fransman dan zelf zijn duivels om tweede de eindigen en tijd terug te pakken op zijn rivalen.

“Dit was mijn weer, een etappe zoals ik die graag heb en daarvan moest ik de vruchten plukken”, blikte Pinot terug. De weersomstandigheden waren immers bij tijd en wijle erbarmelijk geweest in de Pyreneeënrit met aankomst op Prat d’Albis. “Ik had een goed gevoel. Ik wist dat de slotfase van Prat d’Albis wat vlakker was, dus kon ik in het rood rijden op het steilste gedeelte. Ik nam niet teveel risico. Ik heb weer op iedereen tijd gepakt, dat was het belangrijkste.”

Doorpakken
Pinot kwam samen met Mikel Landa op 33 seconden achterstand van winnaar Simon Yates over de finish, achttien tellen voor Emanuel Buchmann en Egan Bernal. De groep met Steven Kruijswijk en Geraint Thomas volgde op 49 seconden, voor gele trui Julian Alaphilippe was de schade nog groter. “Nu moeten we doorpakken. We schuiven op in het klassement en de zwaarste etappes moeten nog komen. Als je goede benen hebt, moet je ervan profiteren.”

“De tactiek pakte gelukkig goed uit. We kunnen tevreden zijn. Ik had David Gaudu bij me en hij deed het opnieuw geweldig. En onderweg pikte ik Rudy en Seb op. We lieten zien dat we een degelijk en aanvallend team zijn. Dat betaalde zich uit en het is fantastisch als het werkt!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.