Thijs Aerts na tweede plek in Essen:  “Hoop dat ik bewezen heb klaar te zijn voor wereldbekerselectie”
Thijs Aerts viert zijn tweede plek - foto: Cor Vos
zaterdag 11 december 2021 om 17:00

Thijs Aerts na tweede plek in Essen: “Hoop dat ik bewezen heb klaar te zijn voor wereldbekerselectie”

Achter een ontketende Wout van Aert restte de renners van de Baloise Trek Lions vanmiddag in Essen niet meer dan de ereplekken. Thijs Aerts legde beslag op de tweede plaats, een klassering waar hij na afloop zeer tevreden mee was.

“Het doet heel veel deugd om na zo’n grote renner op een tweede plek te eindigen”, vertelde Aerts na afloop in het flashinterview. “Ik denk dat er vandaag zeker niet meer inzat”, oordeelt hij. “Ik sta straks heel graag naast hem op het podium en hoop dat er genoeg foto’s worden genomen”, grapt hij.

Hij spreekt van een zwaar parcours. “In de eerste ronde probeerde ik nog veel te fietsen, maar lopen bleek net zo snel. Ik kan goed lopen en daarom heb ik ervoor gekozen om met het lopen de snelheid erin te houden. Ik wist dat ik op de rechte stukken op de fiets dan weer afstand kon nemen van de rest.”

De broer van Toon toonde wat hij waard was. “Mijn broer finishte vorige week 1 minuut 40 achter Wout en vandaag was het voor mij 1 minuut 47. Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Ik hoop dat ik hiermee bewijs dat ik klaar ben voor een wereldbekerselectie”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.