Thijs Aerts wint veldrit in Frankrijk, Heinrich Haussler vierde in Zwitserse cross
Thijs Aerts - foto: Cor Vos
zondag 21 november 2021 om 17:42

Thijs Aerts wint veldrit in Frankrijk, Heinrich Haussler vierde in Zwitserse cross

Thijs Aerts stond zondag niet aan de start in de Wereldbeker van Koksijde, maar de Cyclo-cross de La Grandville in Frankrijk. En met succes, want de crosser van Baloise Trek Lions wist er te winnen. Het is voor de 25-jarige Aerts zijn eerste zege sinds november 2019.

Aerts rekende in La Grandville af met twee thuisrijders. Yan Gras werd op 12 seconden tweede en Joshua Dubau eindigde als derde op 21 seconden van Aerts. Tegelijkertijd werd zijn broer Toon Aerts derde in de Wereldbeker van Koksijde.

Bij de vrouwen stonden twee Belgische rensters op het podium in de Franse C2-cross. Joyce Vanderbeken en Karen Verhestraeten moesten de overwinning laten aan de Française Léa Curinier.

Heinrich Haussler
In Zwitserland was er feest voor Alpecin-Fenix, want hun Zwitser Loris Rouiller zegevierde er in de Radquer Hittnau (UCI C2). Hij versloeg de Italiaan Gioele Bertolini in een sprint-à-deux. Thuisrijder Dario Lillo, uitkomend voor Deschacht-Hens-Maes, maakte het podium compleet.

Een opvallende vierde plaats was er voor WorldTour-renner Heinrich Haussler. De 37-jarige Australiër kwam op 19 seconden van Rouiller over de finish. Eerder reed Haussler ook al de Wereldbeker Tábor bij de elites, waarin hij als 27ste eindigde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.