Thijs van Amerongen vindt nieuwe ploeg
woensdag 30 december 2009 om 17:49

Thijs van Amerongen vindt nieuwe ploeg

Thijs van Amerongen kan vanaf januari niet meer terecht bij Vacansoleil, maar heeft op het nippertje nog een nieuwe werkgever gevonden. De 23-jarige veldrijder, die de afgelopen tijd redelijk goed op dreef was, rijdt tot het einde van het veldritseizoen voor AA Drink. Deze ploeg bevat een mix van veldrijders en baanrenners, waarvan Thijs Al, Eddy van IJzendoorn, Peter Schep en Danny Stam de bekendsten zijn.

“Dit is een geweldige kans”, aldus Van Amerongen. “Thijs Al deed een goed woordje bij de ploegleiding en binnen de twee dagen waren we er al uit. Nu kan ik in elk geval het seizoen goed afronden en bewijzen dat AA Drink ook in de toekomst veel plezier aan me kan beleven. Bovendien is de overgang van een team waar het accent op het wegprogramma ligt, naar een formatie die het veldrijden als speerpunt heeft, goed voor mijn ontwikkeling.”

Of Van Amerongen ook na dit veldritseizoen in het blauw-groene tenue zal rijden, is nog niet bekend. Manager Michael Zijlaard is namelijk nog op zoek naar een vervanger voor de naar Rabobank vertrokken ploegleider Richard Groenendaal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.