Thimo Willems, 2e in Brussels Cycling Classic: “Ik hoop terug de stap hogerop te zetten”
foto: Cor Vos
maandag 6 juni 2022 om 09:18

Thimo Willems, 2e in Brussels Cycling Classic: “Ik hoop terug de stap hogerop te zetten”

Thimo Willems leek even vertrokken voor de overwinning in de Brussels Cycling Classic, maar in de laatste vijftig meter werd de renner van Minerva toch nog voorbijgereden door de Nederlander Taco van der Hoorn en moest hij zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Willems sprong in de slotkilometer weg bij Taco van der Hoorn en de Oostenrijker Tobias Bayer, met wie hij in de diepe finale voorop was geraakt. Hij sloeg een gaatje en leek stand te houden. “Ik had op dezelfde manier een paar weken geleden de GP Vermarc in Rotselaar gewonnen. Ik dacht, ik probeer het opnieuw. Mijn ploegdirecteur Preben Van Hecke moedigde me ook aan. Ik ging en kwam bij Van der Hoorn en Bayer. Ik kwam even bij en dacht, ik ga vol door. En dat was met nog 500 meter. Ik heb niet echt om durven kijken en heb gewoon vol gegeven. In de laatste 50 meter voelde ik Taco passeren. Ik zat helemaal verzuurd. Jammer, ik had graag gewonnen.”

Al vroeg in de koers zat de 26-jarige renner mee in een sterke kopgroep, met behalve Van der Hoorn en Bayer ook Jelle Wallays, Bram Welten, Axel Laurance, Arjen Livyns, Gilles De Wilde, Rune Herregodts en Gianni Marchand. “Ik vond het heel straf dat we met zo’n grote groep mochten wegrijden. Er waren goede coureurs mee en we kregen opeens zeven minuten. Op de passage van de Muur en de Bosberg vond ik dat we redelijk traag reden en toen wist ik niet goed of we vooruit zouden blijven. In de laatste 20, 30 kilometer reden we wel echt vol en voelde ik dat de kans erin zat. Ik voelde me ook nog redelijk goed.”

Uiteindelijk was Willems in de laatste kilometers ervan overtuigd dat de kopgroep vooruit bleef en dat hij kon gaan rijden voor de overwinning. Zijn tweede plaats is een nieuwe mooie uitslag, nadat hij dit seizoen dus de GP Vermarc won en derde eindigde in de GP Criquielion. “Of ik mezelf blijf verbazen? Ja, eigenlijk wel. Ik heb deze winter lang getwijfeld of ik verder ging koersen. Ik heb bij het Minerva Team de tweede adem gevonden. Het gaat bijzonder goed en ik hoop terug de stap hogerop te zetten”, aldus de renner die zijn eerste drie seizoenen als elite bij Sport Vlaanderen-Baloise afwerkte en sinds deze winter voor het continentale Minerva uitkomt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.