Thimo Willems na val in Bessèges: “Voelde meteen dat het ernstig was”

Thimo Willems na val in Bessèges: “Voelde meteen dat het ernstig was”

foto: Cor Vos (archief)

zondag 16 februari 2020 om 11:45

Ongeveer een week na zijn val in de derde rit van de Ster van Bessèges gaat het al heel wat beter met Thimo Willems. De tweedejaarsprof van Sport Vlaanderen-Baloise is herstellende van een sleutelbeenbreuk en fietst al op de rollen. Hij hoopt in de GP Jean-Pierre Monseré de competitie te kunnen hervatten.

Na amper 40 kilometer in de derde rit van de Ster van Bessèges ging het al mis voor Willems. “Ik ben echt op een domme manier gevallen, vrij vroeg in de koers. De vroege vlucht was vertrokken en het peloton reed rustig. In een afdaling was de weg vrij hobbelig en zaten een aantal verraderlijke bochten. Door het slechte wegdek schoof mijn voorwiel weg in een bocht en voor ik het wist, lag ik tegen de grond.”

Sleutelbeenbreuk
De jonge renner had meteen door dat het ernstig was. “De eerste reflex als renner is rechtstaan en je fiets zoeken. Maar toen ik steunde op mijn linkerarm voelde ik meteen de pijn. Je voelde de breuk ook gewoon zitten. Ik ben de vrijdag gevallen, op zaterdag ben ik naar huis gegaan met de trein en op zondag lag ik al op de operatietafel van Toon Claes in Herentals. Een van zijn assistenten heeft mij geopereerd.”

Willems bleef niet lang bij de pakken zitten. “Woensdag heb ik de benen al eens laten draaien op de spinningfiets en in het weekend heb ik op de rollen gereden. Dat ging vrij behoorlijk, aangezien ik de eerste dagen veel pijn had. Het was dan ook een complexe breuk. Ik heb wel een draagverband gekregen maar dat gebruik ik bijna niet. Het lukt aardig zonder.”

Terugkeer
Op 8 maart hoopt hij in de GP Jean-Pierre Monseré de competitie al te hervatten. “Dat is toch het plan met de ploeg. Als dat lukt, zal ik ongeveer een maand out geweest zijn. Al zal veel afhangen van hoe de wegtrainingen verlopen. Volgende vrijdag rijd ik normaal de eerste keer terug op de weg.”

Na de geplande comeback volgen de wedstrijd zich in snel tempo op. “De Bevrijdingsronde van Drenthe zou ik rijden en enkele dagen later de GP Denain. Daarna komen onder andere Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs. Ik hoop ook te mogen deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen. Het zou de eerste keer zijn voor mij.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.