‘Thimo Willems van Sport Vlaanderen-Baloise naar Minerva CT’
Thimo Willems - foto: Cor Vos (archief)
maandag 18 oktober 2021 om 18:25

‘Thimo Willems van Sport Vlaanderen-Baloise naar Minerva CT’

Thimo Willems vertrekt na dit seizoen bij Sport Vlaanderen-Baloise. De 25-jarige coureur kwam de afgelopen drie jaar uit voor het ProContinentale team. Volgens DirectVélo sluit Willems in 2022 aan bij Minerva CT, een nieuwe continentale ploeg met een Belgische licentie.

Willems werd in 2019 prof bij Sport Vlaanderen-Baloise en is momenteel bezig aan zijn laatste weken bij het profteam. Eerder dit jaar wist hij onder meer vijfde te worden in een rit in de Benelux Tour. Bij het nieuw op te richten Minerva CT wordt Willems een van de grote namen.

Ook Kenneth Caethoven (EFC-L&R-Vulsteke), Angel Deckers (Davo United), Justin Houtekier (Indulek-Derito-Doltcini), Thibaut Ponsaerts (Lotto Soudal U23), Jarne Van Dyck (Crabbe Toitures-CC Chevigny) maken in 2022 deel uit van de Minerva-ploeg, volgens DirectVélo. Eerder werd ook al de naam van Gil D’Heygere (Tarteletto-Isorex) genoemd, net als die van Thomas Joseph, Enrico D’haeye, Kasper Saver, Yentl Vandevelde, Matthew Van Schoot, Robbe Van Praet, Jorre Debaele en Gilles Borra.

Minerva zal zich storten op de professionele wedstrijden in België, maar de ploeg hoopt ook op uitnodigingen voor een aantal Coupe de France-koersen en buitenlandse etappekoersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.