Thomas boekt tijdwinst: “Begon met twijfels aan de slotklim”

donderdag 11 juli 2019 om 20:04
Thomas boekt tijdwinst: “Begon met twijfels aan de slotklim”

foto: Cor Vos

Er waren veel mensen die twijfelden over het vormpeil van Geraint Thomas, maar de regerend Tourwinnaar liet vandaag zien klaar te zijn om zijn titel te verdedigen. De Brit boekte namelijk tijdwinst op de steile La Planche des Belles Filles. “Ik begon met twijfels aan de slotklim, aangezien ik niet echt de man ben voor de steile cols.”

Thomas maakte echter indruk in de finale, door op eigen tempo de ontsnapte Julian Alaphilippe weer bij te halen en zelfs achter te laten. “Je moet op dit soort beklimmingen vooral geduldig zijn”, zo legt Thomas uit. “Toen Alaphilippe versnelde, liet ik hem bewust gaan. Ik wist namelijk dat ik op eigen tempo weer terug kon komen.”

“Ik slaagde erin om hem weer bij te halen, maar ik voelde de benen ontploffen in de laatste 350 meter”, aldus de renner van Team Ineos, die uiteindelijk enkele seconden wist te pakken op concurrenten als Thibaut Pinot, Nairo Quintana en Richie Porte. “Het was een goede dag”, zo vat Thomas het samen.

“Ik hoopte op een iets zwaardere etappe”
“Ik voelde me ook meer dan behoorlijk, al hoopte ik wel op een iets zwaardere etappe. Het tempo lag behoorlijk hoog, met dank aan Movistar en Alejandro Valverde, maar het ging niet hard op de eerste beklimmingen”, aldus Thomas, die ook negen seconden wist te pakken op zijn jongere ploeggenoot Egan Bernal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.