Enkel van Thomas De Gendt blijkt alleen verstuikt
foto: Cor Vos
maandag 20 juni 2022 om 10:45

Enkel van Thomas De Gendt blijkt alleen verstuikt

Update Goed nieuws voor Thomas De Gendt. Zijn enkel die hij blesseerde in de Ronde van Zwitserland, blijkt alleen verstuikt. Volgens zijn ploeg Lotto Soudal zou de rasaanvaller klaar moeten zijn voor het BK tijdrijden van donderdag in Gavere en het BK op de weg van zondag in Middelkerke.

De Gendt verscheen zondag niet aan de start van de afsluitende individuele tijdrit in de Ronde van Zwitserland. De rasaanvaller van Lotto Soudal moest zaterdag geblesseerd de strijd staken in de bergetappe naar Malbun. Zijn ploeg liet weten dat de renner voor de slotklim naar skioord Malbun de koers moest verlaten, nadat zijn voet per ongeluk uit zijn pedaal was geklapt. Daarbij scheurde een gewrichtsband in zijn enkel, zo was de eerste berichtgeving.

Maandagochtend meldde de ploeg echter beter nieuws over De Gendt. De enkel van de 35-jarige renner bleek slechts verstuikt en normaal gesproken zou hij deze week klaar moeten zijn voor het BK tijdrijden van donderdag in Gavere en het BK op de weg van zondag in Middelkerke.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.