Thomas De Gendt: “Ik denk dat ik begin met naar de Tour toe te werken”

Thomas De Gendt: “Ik denk dat ik begin met naar de Tour toe te werken”

foto: Cor Vos

Thomas De Gendt gaat zijn focus nu al verleggen naar de Tour de France. Vanwege het coronavirus wordt wedstrijd na wedstrijd afgelast of uitgesteld en ook de doorgang van de Giro d’Italia is onzeker. “Als ze dat al uitstellen… Ik denk dat ik noodgedwongen begin met naar de Tour toe te werken”, zegt De Gendt tegen Het Nieuwsblad.

“Worden er daarvoor nog koersen georganiseerd, dan wil ik die rijden”, blikt De Gendt vooruit. “Neem dat de eerstvolgende koers de Tour is, dan verwacht ik wel heel rare dingen. Dan ga je renners van wie je denkt dat ze goed zullen zijn, slecht zien presteren. En omgekeerd.”

‘Content met mijn Parijs-Nice’
“In het begin van het seizoen rijd je wedstrijden om op te warmen en op te bouwen. Sommige renners hebben zware koersen nodig om in topconditie te raken, anderen dan weer niet”, weet de coureur van Lotto Soudal.

Afgelopen week reed De Gendt nog een rare editie van Parijs-Nice uit. Op de slotdag trok hij ten aanval en reed hij lang vooruit, maar was hij op de laatste klim niet opgewassen tegen Nairo Quintana. “Ik wist dat het met een ont­ketende Quintana moeilijk zou worden, maar ik wou een allerlaatste keer diep gaan. Ik ben wel content met mijn Parijs-Nice. Ik werd vierde in de tijdrit, een keer zeventiende en een keer elfde.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.