Thomas De Gendt over 2019: “Giro, Tour én Vuelta”
woensdag 14 november 2018 om 15:29

Thomas De Gendt over 2019: “Giro, Tour én Vuelta”

Voor Thomas De Gendt zijn de ambities voor 2019 helder; de 32-jarige Belg van Lotto Soudal wil namelijk in alledrie de grote rondes aan het vertrek staan. Dat zei hij tegen Het Nieuwsblad. Het zou voor hem een primeur zijn – niet eerder deed hij de drie grote rondes in één jaar aan. Wél won hij er al ritten.

“Ik begin met de Tour Down Under, dan Parijs-Nice, Catalonië, de Ronde van Romandië, de Giro, de Tour en de Vuelta”, somt De Gendt het wedstrijdprogramma op dat hij voor ogen heeft. “Tussendoor zal ik recupereren. Ik moet het nog bespreken met de ploeg, maar ik mag min of meer mijn eigen programma kiezen.”

De Belg werd onlangs tijdens het Gala van de Flandrien door het publiek verkozen tot kilometervreter. De bergkoning van de laatste Vuelta a España haalde het voor Jelle Wallays en Tim Declercq.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 november 2018 16:14
Ik denk dat het voor TDG beter is de tour eens over te slaan. Types als hem hebben gezien de hypercontrole daar erg weinig kans op succes lijkt me. Al begrijp ik wel dat hij alles op de grote rondes zet, andere renners verzwakken bij 3 koersweken, hij wordt net sterker lijkt het.
14 november 2018 16:20
Ben vooral benieuwd welke rondes Ewan gaat rijden. Eigenlijk missen ze daar gezien de afwezigheid van een klassementsman wel een tweede sprinter van het type Van Poppel/bonifazio of een echt jong talent. Anders worden het wel een erg eentonige ploegsamenstelling met enkel vrijbuiters in de rondes waar ewan niet start. Toch?
14 november 2018 20:39
met als stiekem doel in 1 jaar een rit winnen in elke grote ronde?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.