Thomas De Gendt: “Ritzege lijkt realistischer doel dan het bergklassement”

vrijdag 10 mei 2019 om 14:50

Thomas De Gendt lijkt op voorhand het bergklassement al uit zijn hoofd te zetten. Dat vertelt de Belgische coureur van Lotto Soudal aan WielerFlits. “Door de puntentelling is het redelijk moeilijk om de bergtrui te winnen, tenzij je de Cima Coppi kunt nemen”, aldus De Gendt.

De rasaanvaller weet dat de Cima Coppi (op de top van de Gavia, de hoogste berg deze Giro) een lastig verhaal wordt. “Om in die etappe, op dat moment, nog bij de eersten te zitten… Ik moet ook beseffen dat ik niet de beste klimmer ben. Ik ben een goede klimmer, niet de beste. Dus ik zal heel dikwijls moeten meezitten en proberen zoveel mogelijk punten te nemen onderweg. Maar het puntenverschil in categorie van klimmen is zo groot dat het redelijk moeilijk gaat worden om de trui te winnen”, vertelt De Gendt.

De nummer drie van de Giro d’Italia 2012 denkt dat een ritzege meer kans heeft. “Bergtrui is iets waar je zeven, acht dagen mee moet bezig zijn. Je moet elke dag je best. Voor een ritoverwinning moet op één dag alles meezitten. Het lijkt mij een realistischer doel dan het bergklassement”, legt hij uit. Welke ritten moeten we op De Gendt letten? “Etappe vijf is de eerste waar echt een kans ligt”, kijkt hij vooruit. In totaal zijn er volgens De Gendt vijf of zes ritten die geschikt zijn voor een typische De Gendt-aanval. “Maar dan nog hangt het ervan af hoe het klassement staat.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.