Thomas De Gendt: “Vanaf vandaag begint mijn Parijs-Nice”

Thomas De Gendt: “Vanaf vandaag begint mijn Parijs-Nice”

foto: Cor Vos

Voor Thomas De Gendt is Parijs-Nice vandaag pas echt begonnen met de individuele tijdrit door en rond Saint-Amand-Montrond. De rasaanvaller van Lotto Soudal ziet voor zichzelf vooral kansen in de etappe van vrijdag naar Apt.

De Gendt ging als 41e renner van start in de tijdrit en zette na 15,1 kilometer de voorlopig snelste tijd op de tabellen. “Aan het eind ging het beter dan op de klim”, blikte de Belg terug nadat hij over de finish gekomen was. “Ik verloor wat snelheid op de top van de klim. Ik moest wat versnellen op het vals platte gedeelte, maar het was niet echt mogelijk om te versnellen.

“Na de afdaling en de scherpe bocht had ik de snelheid weer te pakken en versnelde ik in de laatste twee kilometer, waar ik het vermogen kon leveren dat ik moest leveren. Dus ik ben voor 99 procent tevreden met de tijdrit”, oordeelde de Belgische renner.

Dat de eerste drie dagen met de waaiers niet voor hem was, vertelde hij vervolgens. “Ik heb de eerste drie dagen nooit leuk gevonden, die zijn voor anderen. Vandaag is voor mij de ronde begonnen. Morgen is misschien nog voor Caleb (Ewan), maar de laatste drie dagen zijn voor ontsnappingen. Dan ga ik het zeker proberen. Vrijdag is de beste kans, zaterdag is misschien wat te lastig aan het einde.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.