Thomas Dekker: “Dit is absoluut de waarheid”
foto: Sirotti (archief)
woensdag 16 november 2016 om 10:57

Thomas Dekker: “Dit is absoluut de waarheid”

De onthulling van Thomas Dekkers boek ‘Mijn Gevecht’ heeft veel tongen losgemaakt. Onder meer oud-collega’s Jacques Hanegraaf, Steven de Jongh en vooral Michael Boogerd komen terug in het boek, waarin doping, drugs, prostitutie en drank een rol spelen. “Dit is absoluut de waarheid. Ik ben niet in de positie om een boek te schrijven waar onwaarheden in zitten”, aldus Dekker tegenover WielerFlits.

Bekijk hieronder het volledige interview met Thomas Dekker over zijn boek

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal

RIDE Magazine
74 Reacties
Sorteer op:
16 november 2016 10:58
De vorige keer was het ook absoluut de waarheid en daar heb ik toen ook €20 voor betaald. Ik wacht op deel drie voor de absolute waarheid. Scheelt nu weer €20
16 november 2016 11:04
Als mensen het over "de waarheid" hebben dan moet ik altijd denken aan de communistische krant met die naam. Er bestaat niet zoiets als "dé waarheid". Het is zijn eigen waarheid net zoals iedereen zijn/haar eigen waarheid heeft.
16 november 2016 11:09
tja, de waarheid. TD verkwanselde zijn talent nog meer dan gedacht, ook Boogie was iets stouter dan we dachten, en zet mannen zonder vrouwen op een hotelkamer en ze gaan hoeren inhuren of zetten in op een gezamenlijke trek-sessie.

next! :p
16 november 2016 11:13
Dit zet de eventuele overgang van Steven de Jongh naar Trek natuurlijk in een heel ander licht...
16 november 2016 11:14
Helemaal smullen! Goede vragen over LTD van WF... Wat een beerput toch die Raboploeg.
16 november 2016 11:16
Zou tegen Steven de Jongh zeggen: "TREK het je niet aan" ;-)
16 november 2016 11:22
ach wat staat er in het boek dat zo onthullend is?
1. hoeren lijken niet op de advertentie foto's (goh wat verassend)
2. mannen kijken graag porno (goh, verassend hoor)
3. doping (ach dat wisten we nog niet)
4. paar dagen voor de belangrijke tourstart wordt er flink gefeest door de renners (ongeloofwaardig) Waarom zou je je zorgvuldig opgebouwde conditie juist dan kapot maken door het op een zuipen te zetten??

Dit boek is niet alleen een afrekening van Thomas Dekker op zijn oud collega's. (want hij was destijds jong, naief en onschuldig, de oudere renners hebben hem erin geluisd) maar ook van de schrijver van dit boekje Thijs Zonneveld. Die nog altijd baalt dat hij nooit prof is geweest en daarvan de schuld legt bij bepaalde mensen.
16 november 2016 11:24
Lekker gaan slapen Thomas! Hopelijk heeft dit verhaal een last van je schouders genomen en is, als je bent ontwaakt, de vermeende verontwaardiging van menig wielerliefhebber weer wat bedaard. Wat mij betreft MOEST dit boek er gewoon komen. Ik ga het zeker kopen.
16 november 2016 11:24
Gewoon mooi en leuk relaas waar de mensen inc betrokkenen niet zo moeilijk over moeten doen.
16 november 2016 11:32
Best wel een zielig figuur en ziek mannetje die Thomas Dekker om over de rug van andere geld te verdienen en deze personen ook nog eens vermoedelijk al dan niet terecht in moeilijke situaties brengen. Als dit boek niet voor het geld is, waarom dan zo'n boek uitbrengen ? Wil hij graag weer in de schijnwerpers staan ? Is hij zijn saaie leventje in misplaatste rijkdom al weer zat ? Ik weet niet wat dit boek nog meer te weeg gaat brengen, maar in andere milieus zou Dekker waarschijnlijk zijn leven niet meer zeker zijn m.b.t. de onthullingen al dan niet gebaseerd op waarheid of alleen zijn waarheid.
16 november 2016 11:43
Een van de vorige keren was de absolute waarheid dat hij de Tirreno-Adriatico "schoon" had gewonnen.
Wat een held, wat een charisma, een leven als een rockstar, wie wil dat niet....?!
Het volgende boek wordt vast nog veel "waarder"....
Wat zal zijn familie, die iedere cent heeft omgedraaid om het deze profiteur naar de zin te maken en te laten slagen, "trots" zijn.

16 november 2016 11:52
Het viel me in z'n eerste boek al op dat hij bijna met trots praat over z'n seksuele escapades. Met wie hij het allemaal wel niet gedaan heeft etc. Blijkbaar zijn dat soort dingen heel belangrijk voor hem. Zo'n mannetje is het gewoon. Iemand die stoer probeert te doen en zich laat leiden door roem, geld en uiterlijk vertoon. Die suggestie was er al, voordat het hele dopingverhaal aan het licht kwam.

Er zullen ongetwijfeld wel waarheden in zn nieuwe boek staan, maar hij heeft al zo vaak onwaarheden verteld dat ik niks zomaar aanneem. Daarbij ken ik Dekker als een rancuneus persoon en het is duidelijk dat hij met bepaalde mensen (Boogerd en z'n bff De Jongh) nog een appeltje te schillen had, want hij is heel selectief met het noemen van namen. Ongetwijfeld is het meeste flink aangedikt.

Dekker is een ongeleid projectiel zonder ethisch besef. Tuurlijk is Boogerd (en de meeste andere profwielrenners) niet veel beter, daar zal Remmert Wielinga over mee kunnen praten, maar die neemt tenminste niet iedereen mee in z'n val.
16 november 2016 11:57
Tenminste iemand die praat, de rest zwijgt nog in alle toonaarden.
16 november 2016 11:57
Best wel raar dat afgelopen jaren op deze site door Jan en alleman op basis van vermoedens renners als Knaven, De Jongh en E. Dekker aan de schandpaal worden genageld, er jaren wordt geroepen om meer openheid en het nemen van verantwoordelijkheid door iedereen die zich met doping heeft ingelaten en de wielersport voor de toekomst een warm hart toe draagt. Als dan een van de hoofdrolspelers van dat tijdperk een boekje open doet dan is de wereld te klein. Je kunt vinden wat je wilt van randzaken. Voor mij geven zij een duidelijk beeld van de cultuur van de sport waarvan doping onderdeel was. Thomas geeft juist aan dat daar een onlosmakelijke verbinding lag: het bandeloos leven, een gevoel van onaantastbaarheid. Dat hebben we ook eerder gezien in verklaringen van Armstrong. De afkeurende reacties op het boek vind ik dan ook behoorlijk hypocriet en getuigen van het niet willen doorgronden van het probleem. Blijkt onze mooie sport er in werkelijkheid toch nog slechter voor te staan dan we met z'n allen durfden te posten op een forumpje....
16 november 2016 12:06
het boek ga ik denk ik niet lezen. Maar nog meer dan eerst krijg ik het gevoel hoe waanzinnig veel talent hier verspild is. Drank en drugs, vooral in grote mate, sloopt werkelijk alles wat met conditie en uithoudingsvermogen te maken heeft.

Dus óf hij was een supertalent en hij heeft het ZELF vrijwillig door het putje gespoeld met zijn domme gedrag.

Of hij heeft flinke delen uit z'n duim gezogen.
16 november 2016 12:13
Ik krijg nog € 20 terug van Thomas Dekker . 5 jaar geleden had hij ook een boek geschreven met zijn werkelijke verhaal. Blijkbaar heeft hij dus gelogen en de helft niet verteld. Een leugenachtig boek dus toendertijd. Ik wil mijn geld terug van die fantast.
16 november 2016 12:17
flyellus42 - 16 november 2016 om 11:22
Bedankt voor het boekverslag. Ik zal het op mijn lijst zetten.
16 november 2016 12:19
Precies, ik koop het boek ook niet!
16 november 2016 12:19
Naar mijn mening halen mensen hier bepaalde dingen door elkaar. Ik juich ten zeerste toe dat er een boekje open word gedaan over doping. Er is gefraudeerd en dat mag bekend gemaakt worden. Dit heeft met de sport te maken. Wat ik minder met de sport te maken vind hebben is anderen in een zwart daglicht zetten. Dit neigt meer naar shownieuws en de glossy bladen. Dat vind ik geen goede journalistiek. Het boeit me niet wat mensen in hun eigen tijd deden. Het boeit me wat ze hebben gedaan om de sport te verzieken. Ik vind daar voor mezelf een wezenlijk verschil in zitten.
Mensen die zeggen dat het aangeeft dat de cultuur verziekt was hebben deels gelijk. Ja de cultuur was zeer apart, maar dat is nog geen reden om namen te noemen. Zoals Thomas zich zelf graag beroept als slachtoffer van de cultuur zijn anderen dat ook.
16 november 2016 12:22
Ik vind het heel goed dat hij alles uitlegt en in detail, zodat wij ook weten hoe het achter de schermen eraan toe ging. Ik vind het alleen jammer dat hij ex-collega's specifiek in discrediet brengt. Hij had wel rekening mogen houden met de privé situaties van anderen.
16 november 2016 12:24
overigens was ook ten Dam zogenaamd 'slachtoffer van de cultuur' maar die wist zich dan weer wel op het rechte pad te houden. dan lijkt me het toch een persoonlijke kwestie als je je te buiten gaat aan doping en drugs.
16 november 2016 12:32
@achtpuntzes >>> Dat gaf Dekker toch ook zelf aan. Dat ie stiekem een meelopertje is en zelfdestructief aangelegd. LTD boeit het niet zo wat anderen van 'm vinden, Dekker wilde heel graag in een goed daglicht komen te staan bij grote mannen als Boogerd en De Jongh.
16 november 2016 12:42
Dekker mag het boek dus wel schrijven, maar geen namen noemen. Zien jullie zelf dan niet in hoe frappant dat is? Ik had niet willen missen dat hij Ten Dam van elk mogelijke verdenking zuivert. Of mag je alleen namen noemen als het in positieve zin is? Dat zou in mijn ogen heel erg hypocriet zijn.
Als iedereen open kaart zou hebben gespeeld over dat hele tijdperk was dit boek van Dekker nooit verschenen, of had het in ieder geval niet zo veel publiciteit gegenereerd. Maar al die mannen hebben blijkbaar (nog) te veel belangen die het onmogelijk maken om vrijelijk over het dopingtijdperk te spreken. Dat zegt genoeg, volgens mij.
16 november 2016 12:43
ten Dam heeft het beleefd zoals ik dat ook gedaan zou hebben, fluitend meehelpen alle bloedtroep even aan de kant vegen om vervolgens lekker door te maffen > F*ck jullie, ik heb nergens last van.

Wat mij mij vooral verbaast is het (waan)idee dat je voor een persoonlijk relaas wederhoor dient te plegen.. Je citeert dan toch gewoon ? Dat is iets anders dan zaken als feiten brengen.
16 november 2016 12:47
Ik krijg steeds meer de neiging dit boek te kopen en lezen: https://www.bol.com/nl/p/laurens-ten-dam/9200000015354880/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.