Thomas Dekker gaat begin 2015 werelduurrecord aanvallen
dinsdag 11 november 2014 om 07:20

Thomas Dekker gaat begin 2015 werelduurrecord aanvallen

Thomas Dekker rijdt bij de start van het volgende wielerseizoen bewust niet meer rond in het profpeloton. De komende maanden staan in het teken van één ander doel: in het voorjaar van 2015 valt de Nederlander het werelduurrecord aan. Dat meldt het AD. Na zijn poging op het werelduurrecord beslist Thomas Dekker of hij stopt met profwielrennen of doorgaat.

“De aanval op het werelduurrecord is een wake-upcall voor mezelf. Excuses zijn niet mogelijk. Je kunt je niet verstoppen. Het is heel simpel: je haalt het, of je haalt het niet. Als je het haalt ben je de held, als je het niet haalt krijg je de hoon over je heen. Het is do or die,” vertelt Thomas Dekker.

Waar en hoe de recordpoging moet plaatsvinden staat nog niet helemaal vast. Enkel begin 2015 is een zekerheid. Het werelduurrecord wint duidelijk aan populariteit. Bradley Wiggins wil een aanval doen rond juli 2015, Tony Martin na de Olympische Spelen in Rio 2016.

In september was Jens Voigt de eerste die het weer eens probeerde en het record verbeterde. Eind oktober was het dan Matthias Brändle die het nieuwe recordhouder werd met 51,850 kilometer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.