Thomas Dekker valt uurrecord aan in Mexico

dinsdag 6 januari 2015 om 17:58

Thomas Dekker weet waar hij het werelduurrecord gaat aanvallen. De 30-jarige ex-prof reist af naar Mexico, waar hij op de wielerbaan van Aguascalientes de poging zal wagen. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is gelegen op ongeveer 2000 meter hoogte. Wanneer de recordpoging plaatsvindt, is nog niet bekend.

Het begeleidingsteam rond Dekker hoopt dat hij op hoogte een betere prestatie kan leveren dan op zeeniveau, meldt het Algemeen Dagblad. Zij hebben wetenschapper Leon Burger gevraagd of op hoogte rijden echt voordelen heeft. Burger: ”Dat ligt aan heel veel factoren, bijvoorbeeld of hij er goed acclimatiseert. Op hoogte heb je minder luchtweerstand, maar je kunt er ook minder vermogen leveren. Die berekening is niet één, twee, drie gemaakt.”

De fiets waarop de voormalig renner van Rabobank, Lotto en Garmin-Sharp zal rijden komt van Koga. SEG, het management van Dekker, rijdt vanaf dit seizoen met een continentale ploeg mee in het peloton. Deze opleidingsploeg rijdt ook op fietsen van Koga.

Dekker ziet al verbeteringen optreden. In de laatste maanden is hij tien procent meer vermogen gaan trappen. ”Dit is voor mij een wake-up call,” zegt hij.

Momenteel staat het werelduurrecord op naam van Matthias Brändle (IAM Cycling) met 51,850 meter. Er zijn echter meer gegadigden voor het record van de Oostenrijker. 31 januari gaat Jack Bobridge een aanval doen, 8 februari is het de beurt aan Rohan Dennis en op 27 februari doet Alex Dowsett een poging om het record te verbreken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair