Thomas: “Mijn favoriet voor morgen is Van Aert”

donderdag 18 juli 2019 om 19:32
Thomas: “Mijn favoriet voor morgen is Van Aert”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas hoefde vandaag niet te reageren op aanvallen van zijn concurrenten, waardoor de titelverdediger energie kon sparen voor de individuele tijdrit rond Pau. “Ik hoop morgen te winnen, maar mijn favoriet voor de dagzege is Wout van Aert”, zo vertelt hij na afloop aan de verzamelde pers.


De eerste Pyreneeënetappe met aankomst in Bagnères-de-Bigorre leverde niet het gewenste spektakel op tussen de klassementsrenners. “We hadden echt verwacht dat enkele concurrenten zouden aanvallen”, is Thomas duidelijk verrast. “Het verwachte vuurwerk kwam echter niet zo vlak na de eerste rustdag.”

“Wellicht denkt iedereen al aan de komende dagen, als er zeker verschuivingen zullen plaatsvinden in het klassement. Ik werd vandaag bijgestaan door Luke Rowe en Dylan van Baarle, die echt geweldig in vorm zijn. Zij wisten de etappe mede te controleren. We hebben echt een geweldige ploeg.”

Verhoudingen 
Morgen zal Thomas het echter alleen moeten doen, als er een 27 kilometer lange tijdrit op het programma staat in en rond Pau. “We zullen wel zien wat de verhoudingen zijn”, houdt de Brit zich wat op de vlakte. “Ik hoop voor de zege te strijden, maar mijn favoriet voor de overwinning is Wout van Aert”, is Thomas duidelijk.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.