Thomas na machtsgreep ploegmaat Porte: “Richie in het geel, ik mag niet klagen”
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 09:37

Thomas na machtsgreep ploegmaat Porte: “Richie in het geel, ik mag niet klagen”

Geraint Thomas zag gisteren in het Critérium du Dauphiné, op de flanken van de slotklim naar La Plagne, ploegmaat Richie Porte naar de gele leiderstrui fietsen. “Ik voelde me zelf ook goed en we zaten in een perfecte positie”, aldus Thomas, met nog een bergetappe te gaan de nummer drie in de stand.

Thomas sprak enkele minuten na de finish met de verzamelde pers in wintersportgebied La Plagne. “Als ik naar mezelf kijk, was dit mijn beste dag in deze Dauphiné. Het zal waarschijnlijk komen door enkele gelletjes. Richie reed vooruit en ik hoefde alleen maar te volgen. Het was aan Astana-Premier Tech om op kop te rijden.”

“We zaten kortom in een perfecte situatie. In de achtervolgende groep heerste er wel een vreemde koersdynamiek. Het was hollen en stilstaan en dat had ik niet verwacht. Hoe dan ook, het is een geweldige dag voor de ploeg. Richie in het geel, ik mag niet klagen”, aldus Thomas, die nu op 26 seconden staat van zijn ploeggenoot.

Ontknoping 
Vandaag staat de slotetappe van het Critérium du Dauphiné op het programma. In een etappe van 147 kilometer van La Léchère-Les-Bains naar Les Gets trekken de renners over zes gecategoriseerde beklimmingen richting de slotklim in Les Gets. In de finale wacht de gevreesde Col de Joux Plane (11,6 km aan 8,5%), de scherprechter van de dag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.