Geraint Thomas over aanval: “Er gebeurde niet zoveel”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 17:59

Geraint Thomas over aanval: “Er gebeurde niet zoveel”

Geraint Thomas zag zijn ploeggenoot Egan Bernal tijd pakken in de eerste Alpenetappe naar Valloire, maar zelf probeerde de Brit ook nog wat op de flanken van de Galibier. “Na de demarrage van Egan werd er gekeken, dus ik wilde zien of er nog iets ging gebeuren”, zo vertelde hij na afloop over zijn aanval.

De regerend Tourwinnaar versnelde vlak voor de top, waardoor geletruidrager Julian Alaphilippe moest passen. De renner van Team Ineos viel echter stil, waardoor hij nog voor de top van de Galibier werd ingerekend. “We reden aan een hoog tempo, maar we zaten op een gegeven moment zonder mensen”, aldus Thomas.

“Na de versnelling van Egan gebeurde er niet zoveel. Enric Mas ging op kop rijden, dus besloot ik om aan te vallen. Ik wilde kijken of er iets ging gebeuren. De concurrenten wisten me echter te volgen”, zo vertelt Thomas, die uiteindelijk in een groepje met Alaphilippe, Thibaut Pinot en Steven Kruijswijk over de finish kwam.

Thomas zakt echter wel een plaatsje in het klassement, aangezien zijn jongere ploeggenoot Bernal eerder over de streep kwam. “Het was een goede dag voor Egan om wat tijd te pakken”, zo besluit Thomas, die nog altijd tegen een achterstand aankijkt van 1:35 op Alaphilippe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.