Thomas pakt Franse tijdrittitel, Dowsett de beste in Groot-Brittannië
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 18:38

Thomas pakt Franse tijdrittitel, Dowsett de beste in Groot-Brittannië

In veel landen strijden de wielrenners vandaag om de nationale titel in het tijdrijden. In Frankrijk heeft de 23-jarige Benjamin Thomas het goud veroverd, terwijl de ervaren Alex Dowsett opnieuw de beste tijdrijder was in Groot-Brittannië.

Thomas pakt eerste titel 
Thomas bleek de beste tijdrijder in en rond La Haie-Fouassière, gelegen in het departement Loire-Atlantique. De renner van Groupama-FDJ was meer dan één minuut sneller dan Stéphane Rossetto, die uitkomt voor het ProContinentale Cofidis. Het brons ging naar de ervaren Julien Antomarchi, al moest hij wel bijna twee minuten toegeven.

Voor Thomas – die ook actief is op de baan – is het zijn eerste nationale titel tegen de klok. Vorig jaar wist hij nog het brons te veroveren, achter Pierre Latour en Tony Gallopin.

Dowsett houdt Continental-renner van zich af 
In Groot-Brittannië was het ook spannend tussen Dowsett en John Archibald. De tijdrijder van Katusha-Alpecin – die zijn zesde titel wist te veroveren – bleek na veertig kilometer slechts zes seconden rapper dan de 28-jarige Archibald, die koerst voor het continentale Ribble Pro Cycling.

Steve Cummings mocht samen met Dowsett en Archibald het podium op, aangezien de renner van Dimension Data beslag wist te leggen op de derde plaats.

Geef een reactie