Tom Pidcock: “WK-podium het hoofddoel dit crossseizoen”
foto: Trinity
woensdag 9 oktober 2019 om 15:21

Tom Pidcock: “WK-podium het hoofddoel dit crossseizoen”

Tom Pidcock staat dicht bij zijn terugkeer in het veldrijden. Zaterdag tijdens de Poldercross in Kruibeke begint de wereldkampioen bij de beloften aan zijn eerste volledige seizoen bij de elite. Eerst wil de renner van Trinity Racing nog de kat uit de boom kijken, om daarna de strijd aan te gaan om de podiumplekken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock keert in de Poldercross terug in het veld, nadat hij zijn wegseizoen een kleine twee weken geleden afsloot met brons tijdens het wereldkampioenschap in Yorkshire. Zondag rijdt de Brit ook de veldrit van Gieten. “De eerste paar weken wil ik mijn draai weer vinden, zonder stress. Daarna wil ik me gaan mengen in de strijd om het podium. Dan is uiteraard het wereldkampioenschap het hoofddoel. Ik wil proberen daar op het podium te komen”, vertelt hij aan Cyclingnews.

In de jeugdcategorieën stond Pidcock al eens op het WK-podium. Bij de junioren veroverde hij in 2017 in het Luxemburgse Bieles de wereldtitel en ook afgelopen crossseizoen stond hij op het hoogste treetje, ditmaal bij de beloften. In het Deense Bogense rekende hij nog voor halfkoers af met Eli Iserbyt. De Belg zette dit seizoen eveneens de stap naar de elite en won onlangs al de twee Wereldbekers in de Verenigde Staten.

Leeftijd
Volgens Pidcock zijn de prestaties van Iserbyt tot dusver het bewijs dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor het bereiken van de top. “Eind vorig seizoen koerste ik al een aantal keer bij de elite en dit jaar leidt Iserbyt zelfs de Wereldbeker. Ik racete al tegen hem en versloeg hem vorig jaar tijdens de Europese en wereldkampioenschappen. Het geeft vertrouwen, zoals hij tot op heden presteert.”

foto: Trinity

Dat Pidcock de bijna twee jaar oudere Belg vorig jaar de baas was tijdens de kampioenschappen, wil niet zeggen dat hij die lijn meteen zal doortrekken. “Ik heb net het wegseizoen afgerond. Ik ben op vakantie geweest, heb wat hardgelopen en dat was het. Ik zat deze week pas weer voor het eerst op de fiets.” De komende weken maakt ook Mathieu van der Poel zijn rentree in het veld en naar verwachting zal hij net als vorig jaar de maatstaf bepalen.

Samen met Wout van Aert maakte de Nederlander moeiteloos de overstap van het veld naar de weg, wat resulteerde in mooie successen in de voorjaarsklassiekers en, voor Van Aert, de Tour de France. “Het is niet zo dat ze rolmodellen zijn met de route veld-weg. Ik denk dat ik het ook heb gedaan, maar ze zijn zeker toonaangevend op het gebied van multidisciplinaire renners. Ik weet niet of ze te verslaan zijn, ze zijn immers ouder en beter. Maar ik ga het zeker proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.