Tom Pidcock: “Zonder de pech van Eli was het minder spannend geweest”
vrijdag 1 november 2019 om 16:52

Tom Pidcock: “Zonder de pech van Eli was het minder spannend geweest”

De Brit Tom Pidcock moest, na een mooie strijd met Eli Iserbyt, vandaag in de Koppenbergcross genoegen nemen met de tweede plaats. De cross leek na een half uur beslist, tot Pidcock plotseling opnieuw kon komen aansluiten. “Zonder zijn pech was de cross een stuk minder spannen geweest”, aldus de jonge Brit na afloop in het flashinterview.

Pidcock had net als in Gavere een mindere start, maar kwam toch snel weer vooraan aansluiten. “Het was een goeie race, maar ik was niet sterk genoeg vandaag.” Halverwege reed zijn Belgische concurrent dan ook van hem weg. De strijd leek beslecht, maar niets bleek minder waar. “Ineens zag ik Eli midden op de weg staan. Ik wist niet wat er gebeurd was, maar zo kon ik weer komen aansluiten,” kijkt hij terug.

De Brit liet de hele wedstrijd zien bergaf in het voordeel te zijn en probeerde daar dan ook het verschil te maken. “Bergaf was ik denk ik de beste, maar Eli was op de Koppenberg en stukken bergop dan weer sterker. De fietswissel in de laatste ronde was een foutje, daardoor verloor ik de aansluiting en reed hij weg.”

De vorm van Pidcock is in stijgende lijn, al beseft hij dat de terugkeer van Mathieu van der Poel het vanaf zondag lastiger maakt om crossen te winnen. “Het gaat nu zeer goed, maar met Mathieu er weer bij wordt het nog lastiger om te winnen. Als hij terugkomt, komt hij sowieso goed terug.”

Michael Vanthourenhout: “Moest van de fiets in de start”

Michael Vanthourenhout kende een ongelukkige start. Desalniettemin eindigde de Belg toch als derde. “Ik werd opgehouden door een manoeuvre voor mij”, zei Vanthourenhout na de finish.

De renner van de ploeg van Jurgen Mettepenningen moest van de fiets bij de start. “Door een manoeuvre voor me slipte mijn achterwiel door, waardoor ik van de fiets moest. Toen ik weer vooraan kwam aansluiten, waren Eli en Tom al weg.”

Vanthourenhout streed met Toon Aerts lang voor de derde plaats. “Bij het ingaan van de laatste ronde trok ik vol door, waardoor Toon moest lossen. De DVV Trofee is voor mij een belangrijk klassement dus trok ik vol door tot de streep, om het tijdsverlies te beperken. Hier kan je namelijk de meeste tijd winnen, maar ook verliezen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.