Thomas Sprengers na E3: “Ik heb een toptienplaats laten liggen”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2019 om 06:55

Thomas Sprengers na E3: “Ik heb een toptienplaats laten liggen”

Thomas Sprengers (29) maakte in de E3 Harelbeke deel uit van de vroege vlucht. De renner van Sport Vlaanderen- Baloise hield lang vol, maar moest de rol toch lossen op de Karnemelkbeekstraat. “Als ik daar overleef, behoorde een toptienplaats tot de mogelijkheden”, vertelt de Antwerpenaar na de wedstrijd aan WielerFlits.

De kopgroep ontstond op de Kattenberg toen Sprengers met zijn zeven metgezellen demarreerde. Het peloton liet meteen begaan. Op 50km van het einde maakten Jungels, Politt en Sütterlin de sprong naar de kopgroep. Bij het opdraaien van de Paterberg waren enkel Hirschi, Steels en Sprengers de vroege vluchters die nog niet gelost waren. “Ik maakte een fout door iets té ver de Pater op te draaien. Daardoor verloor ik voeling met de vier anderen. Anders had ik misschien wel langer kunnen meegaan”, vertelt Sprengers.

Hij ziet het als een gemiste kans, want vroege vluchter Hirschi eindigt nog knap in de top tien. Toch is de renner van Sport Vlaanderen – Baloise tevreden met de conditie. Volgende week rijdt Sprengers de Volta Limburg Classic, daarna betwist hij de Ardennenklassiekers, waar hij een doel van maakt. “Vorig jaar eindigde ik negende in de Brabantse Pijl. Dat resultaat hoop ik dit jaar minstens te evenaren”, klinkt het vol vertrouwen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.