Thomas verlengde contract bij Sky met één seizoen
Foto: Sirotti
dinsdag 7 juni 2016 om 14:54

Thomas verlengde contract bij Sky met één seizoen

Het nieuwe contract dat Geraint Thomas onlangs ondertekende bij Sky loopt tot en met 2017. Dat heeft de 30-jarige Welshman laten weten aan Cyclingnews. Daarmee houdt hij nadrukkelijk zijn opties voor de toekomst open.

Omdat Sky niets onthulde over de looptijd van de nieuwe verbintenis, ontstond er nogal wat onduidelijkheid. “Veel mensen beweerden dat ik voor twee jaar had bijgetekend, maar het is echt maar voor één seizoen”, vertelde Thomas in aanloop naar de Ronde van Zwitserland. “Er staat weliswaar een optie in voor een tweede jaar, maar dat ligt nog absoluut niet vast.”

Thomas koos er bewust voor om zich niet voor een langere periode te binden. “Als ik het gevoel krijg dat ik de Tour de France ga proberen te winnen of voor het podium wil gaan, en het zou niet mogelijk zijn vanwege Froomey ofzo, dan heb ik de mogelijkheid om naar een ander team te verkassen en die ambitie na te jagen.”

Dat zal dus pas op z’n vroegst in 2018 zijn. “Ik voelde dat Sky dit jaar en volgend jaar voor mij absoluut het juiste team is om me verder te ontwikkelen als renner. Ik ben pas net begonnen te proberen om rittenkoersen te winnen. Dat gaat me momenteel goed af, dus er is geen reden om iets te veranderen.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2016 14:59
Hey goed doan mien jong. Niet je eigen ruiten in gooien met een meerjarige verbintenis. Hij zal ook heus de concurrentie, afgezien van Froome, in z'n nek voelen. Ik zie hem nog wel een grote ronde winnen, maar de Tour? Succes!
7 juni 2016 15:12
Ben fan van hem maar hij gaat never nooit een grote ronde winnen.
7 juni 2016 15:15
Deze gast heeft de absolute drive, het opofferingsvermogen, de veelzijdigheid & de fysieke mogelijkheden om er echt eens voor te gaan ja, ik vind het een draak van een renner maar zal nooit zeggen dat hij er niks van kan, ik geloof wel in zijn droom.
7 juni 2016 16:02
Mocht Thomas ooit een grote ronde winnen dan zal het op de ongelooflijke saaie Wiggins wijze zijn. Never the less wel een veelzijdige renner natuurlijk en slimme keuze om voor één jaar te gaan en vrijheid aan te houden.
7 juni 2016 16:42
Ook alweer 30 deze jongen, en voor volgend jaar bijgetekend dus minimum pas op zijn 32ste als absolute kopman starten in een grote ronde. Weinig kansen over om er nog iets van te maken.

Misschien is top 5 op zijn Van Garderens of zelfs podium zoals Peraud als er wat toppers wegvallen maar er lijken mij toch anderen duidelijk beter.
7 juni 2016 18:38
Deze jongen gaat straks stoppen met wielrennen en dan beseft hij dat hij zich had moeten richten op 1 discipline i.p.v. alles willen kunnen.
7 juni 2016 18:46
Thomas is een geweldige renner die alles kan maar ik heb zo het gevoel dat telkens op het punt dat hij ergens super aan het worden is hij een carrière switch maakt.
Eerst als vrijbuiter met een goeie punch ('10-'11), dan tijdrijder ('12-'13), kasseispecialist ('14-'15) en nu weer ronde renner. Maak nu eens af waar je aan begonnen bent en win de RvV of Roubaix !
7 juni 2016 20:18
De George Hincapie van deze generatie
7 juni 2016 20:24
Lijkt mij sterk dat hij een van de drie grote rondes ooit gaat winnen. Hij is veelzijdig, maar net niet goed genoeg om het 3 weken vol te houden. Vergelijkbaar met Richie Porte. 3 weken in het rood gaan houden ze niet vol, waardoor er altijd een slechte dag tussenzit.
7 juni 2016 21:49
Porte zou ik nog niet meteen afschrijven om die grote ronde te winnen. Thomas heb ik meer twijfels bij dat hij dat kan flikken.
7 juni 2016 23:11
Denk dat hij in een zwak bezette Giro zoals dit jaar dicht was geeindigd of zelfs kunnen winnen. Toprenner.
8 juni 2016 09:26
@ Achilles: Cobo, Horner, Evans, maar ook Contador en Valverde. 32+ is geen enkel probleem om nog podium te rijden en te winnen in een grote ronde en zelfs TdF
8 juni 2016 11:14
Ikzelf geloof heel veel meer in Thomas dan Porte als grote ronde-winnaar en hem daarbij ook veel meer kans in de tour dan vuelta of giro. Sommige renners zijn gewoon veel meer tourrenners, Dumoulin is er ook een naar mijn mening
8 juni 2016 11:36
@rv
Niks aan toe te voegen!
8 juni 2016 12:36
Heel slim van hem. Ik ziet het hem ook wel doen. Laat hem dan lekker kiezen voor een Franse ploeg dan heeft hij de helft minder gezeik en stress :) En hebben de Fransen eindelijk weer een 'Thomas' die ze kunnen adoreren :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.