Thomas Voeckler nieuwe bondscoach Franse mannenploeg

zondag 30 juni 2019 om 12:00
Thomas Voeckler nieuwe bondscoach Franse mannenploeg

Voeckler en Hinault - foto: Cor Vos

Update

Thomas Voeckler wordt volgend jaar de nieuwe bondscoach van de Franse mannenploeg. Dat meldt Le Dauphiné. De 40-jarige Fransman zal dit jaar meelopen met de huidige bondscoach Cyrille Guimard om volgend jaar het stokje over te nemen.

Voeckler is inmiddels bijna twee jaar gestopt als profwielrenner. Aan het einde van zijn carrière zinspeelde de excentrieke coureur al op een rol als keuzeheer. Naar verluidt zal Voeckler tijdens het WK in Yorkshire de functie van bondscoach samen invullen met Guimard. Volgend jaar, vanaf de Olympische Spelen in Tokio, is Voeckler zelf de eindverantwoordelijke.

Het nieuws over de nieuwe job voor Titi Voeckler zal zondag, voorafgaand aan het Frans kampioenschap officieel gemaakt worden. Voecklers voorganger Guimard was sinds 2017 de bondscoach van Frankrijk.


Update: 12.00 uur

De Franse wielerfederatie FFC heeft bekendgemaakt dat Thomas Voeckler is aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Franse mannenploeg. De ex-renner volgt Cyrille Guimard op, die sinds 2017 de keuzeheer was.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.