Thuisfavoriet Ackermann spurt naar zege in Deutschland Tour
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 17:15

Thuisfavoriet Ackermann spurt naar zege in Deutschland Tour

De openingsetappe van de Deutschland Tour is gewonnen door Pascal Ackermann. De thuisfavoriet van BORA-hansgrohe bleek veruit de snelste in finishplaats Halberstadt. Ackermann is tevens de eerste leider van de vierdaagse rittenkoers. Cees Bol was de eerste Nederlander op de vierde plaats, Jasper Stuyven werd vijfde.

Het vizier van de wielerfan is vooral gericht op de Vuelta a España, maar vandaag begon in Hannover ook de 34e editie van de Deutschland Tour. In Spanje rijden een aantal wereldtoppers, maar de organisatie van de rittenkoers kan de komende dagen rekenen op de aanwezigheid van onder meer Julian Alaphilippe, thuisfavoriet Emanuel Buchmann, Pascal Ackermann, Caleb Ewan en Remco Evenepoel.

Vroege vlucht is niet gevaarlijk 
De openingsetappe was er eentje voor de sprinters, want de organisatie had tussen Hannover en Halberstadt een redelijk vlak parcours uitgestippeld. Het peloton begon om 13.05 uur – overigens zonder Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol – aan de 167 kilometer lange etappe. De vroege vlucht werd gevormd door Julien Bernard, Nikodemus Holler, Joshua Huppertz en Igor Boev.

Het verschil tussen deze vier renners en het peloton liep op tot vier minuten, maar de sprintersploegen hadden hun zaakjes op orde. Bernard, Holler, Huppertz en Boev werden dan ook op tijd ingerekend, waardoor we gingen sprinten in de straten van Halberstadt. Ackermann leek een perfecte lead-out te krijgen van zijn ploeggenoten, maar Julian Alaphilippe kwam de boel nog wat ontregelen.

Ackermann slaat dubbelslag 
Het bleek echter weinig uit te maken, want Ackermann was veruit de snelste in de eindsprint. De Duitser versloeg Alexander Kristoff, Simone Consonni en Cees Boel, die vierde werd in Halberstadt. De 25-jarige Ackermann mag door zijn zege ook de eerste leiderstrui aantrekken. Morgen gaat de Deutschland Tour verder met een heuveletappe naar Göttingen.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.