Thuisfavoriet Lyu wint Tour of China II, Butler zegeviert in slotrit
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2019 om 08:58

Thuisfavoriet Lyu wint Tour of China II, Butler zegeviert in slotrit

De Tour of China II is gewonnen door Xianjing Lyu. De 21-jarige Chinees veroverde gisteren de leiderstrui in de bergetappe naar Mengding Mountain en wist vandaag stand te houden in de vlakke slotrit richting Mingshan. De ritzege ging naar de Zuid-Afrikaan Reynard Butler van het continentale ProTouch.

Voor eindwinnaar Lyu – die uitkomt voor het continentale Hengxiang Cycling Team – is het de grootste zege uit zijn nog jonge carrière. Vorig jaar won de beloftevolle klimmer al een etappe in de Tour of Fuzhou. Lyu bleef in het eindklassement de Portugees José Fernandes met slechts één seconde voor. Kevin Rivera – die gisteren de koninginnenrit won – eindigt als derde.

De laatste ritzege in deze Tour of China II ging naar Butler. De 30-jarige sprinter was eerder deze week al eens vijfde, maar vandaag was de Zuid-Afrikaan iedereen te snel af. Butler verwees Youcef Reguigui en Matthew Gibson naar de meest ondankbare ereplaatsen. Tim Ariesen was op de tiende plaats de beste Nederlander. Het Chinese wielerseizoen gaat over ruim twee weken weer verder met de Tour of Taihu Lake.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.