Thuisrijder Mazuki zegeviert in Tour of Peninsular
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 17 oktober 2019 om 09:24

Thuisrijder Mazuki zegeviert in Tour of Peninsular

Nur Amirul Fakhruddin Mazuki heeft de derde etappe gewonnen in de Tour of Peninsular. De 27-jarige Maleisiër bleek na een rit van 172,2 kilometer net iets sneller dan zijn medevluchter, de Iraniër Amir Kolahdozhagh. De eerste editie van de Tour of Peninsular duurt nog tot en met zaterdag.

Thuisrijder Fakhruddin Mazuki is bezig aan een uitstekend seizoen in dienst van Terengganu Cycling Team. Zo won hij eerder dit jaar al de Tour de Siak, een meerdaagse rittenkoers op het Indonesische eiland Sumatra. Daarnaast kroonde hij zich tot Maleisisch kampioen op de weg en werd hij derde in de Tour de Hokkaido.

De gelukkige Maleisiër neemt ook de leiderstrui over van Elchin Asadov, al is het verschil tussen Mazuki en de renner uit Azerbeidzjan speelbaar. Wat heet: beide renners staan na drie etappes in dezelfde tijd. De Nederlander André Looij eindigde vandaag met een elfde plaats net buiten de top-10.

De Tour of Peninsular gaat morgen verder met de koninginnenrit naar Cameron Highlands. De finish ligt op een hoogte van 1438 meter, na een beklimming van 7,6 km aan 4,9%. En zaterdag is het tijd voor een heuveletappe naar Setiawangsa, met onderweg twee beklimmingen van vierde en tweede categorie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.