Thüringen, Movistar, BORA-hansgrohe, Trek-Segafredo, Van der Poel
Foto: @LottoLadiesTour
woensdag 30 mei 2018 om 20:00

Thüringen, Movistar, BORA-hansgrohe, Trek-Segafredo, Van der Poel

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de selecties van Movistar en BORA-hansgrohe voor de Dauphiné, succes voor de vrouwen van Sunweb en de planning van Mathieu van der Poel.

Rivera wint opnieuw in Thüringen

Coryn Rivera heeft na de eerste ook de derde rit in de Lotto Thüringen Ladies Tour (2.1) gewonnen. De Amerikaanse van Sunweb kwam na een 131 kilometer lange rit met start en aankomst in Schleiz als eerste over de finish. Lisa Brennauer (Wiggle High5) werd tweede, voor Roxane Fournier (FDJ). Eva Buurman (Trek-Drops) was op een vierde plek de beste Nederlandse


Soler en Rosón leiden Movistar in Dauphiné

Parijs-Nice-winnaar Marc Soler en Jaime Rosón worden door Movistar naar voren geschoven in het Critérium du Dauphiné. Dat heeft de Spaanse formatie bekendgemaakt. De armada is nagenoeg volledig Spaans; Jasha Sütterlin zorgt voor Duitse invloeden in de ploeg. Met deze selectie is ook direct duidelijk dat Movistar in de Ronde van Zwitserland inzet op De Grote Drie: Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa.

Selectie Movistar voor het Critérium du Dauphiné (3-10 juni)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Héctor Carretero
flag-es Jaime Castillo
flag-es Imanol Erviti
flag-es Jaime Rosón
flag-es Marc Soler
flag-de Jasha Sütterlin


BORA-hansgrohe zonder Sagan, Majka of Bennett in Dauphiné

BORA-hansgrohe heeft een uitgebalanceerde selectie voor de Dauphiné. De Duitse ploeg rekent niet op een van de grote kopmannen Peter Sagan, Rafal Majka of Giro-revelatie Sam Bennett. Pascal Ackermann krijgt de kans in de sprints, terwijl Emanuel Buchmann, Peter Kennaugh en Jay McCarthy zich op de lastigere terreinen kunnen laten gelden.

Selectie BORA-hansgrohe voor het Critérium du Dauphiné (3-10 juni)
flag-de Pascal Ackermann
flag-de Emanuel Buchmann
flag-gb Peter Kennaugh
flag-au Jay McCarthy
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-lv Aleksejs Saramotins
flag-de Rüdiger Selig


Trek-Segafredo met Brambilla en Felline in Dauphiné

Bij Trek-Segafredo vervolgt Gianluca Brambilla een week na de Giro d’Italia zijn seizoen in het Critérium du Dauphiné. Landgenoot Fabio Felline maakt voor het eerst sinds de Ronde van het Baskenland (waar hij moest opgeven vanwege toxoplasmose) zijn opwachting. Bauke Mollema staat aan de start van de Ronde van Zwitserland

Selectie Trek-Segafredo voor het Critérium du Dauphiné (3-10 juni)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-lv Toms Skujiņš
flag-et Tsgabu Grmay
flag-it Fabio Felline
flag-at Matthias Brändle
flag-pt Ruben Guerreiro
flag-us Kiel Reijnen


Programma Mathieu van der Poel

Zoals wij gisteren al wisten te melden, zal Mathieu van der Poel donderdag Boucles de la Mayenne (31-5 t/m 3-6) rijden. Zijn ploeg Corendon-Circus bevestigt dat op zijn website. Daarna rijdt Van der Poel Dwars door het Hageland (15-06), de Elfstedenronde (17-06) en Halle-Ingooigem (19-06). Ter voorbereiding op de wereldbekermanches in Val di Sole (Italië/6-8 juli) en Vallnord (Andorra/13-15 juli) gaat Van der Poel volgens zijn ploeg na zijn wegintermezzo nog op hoogtestage. Gisteren bevestigde hij nog dat hij ook op het Nederlands kampioenschap op de weg zal starten.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
30 mei 2018 20:38
Neemt Van der Poel eigenlijk ooit rust? Van de hele winter crossen en de rest van het jaar op de weg rijden en mountainbiken moet je toch ooit moe worden.
30 mei 2018 21:53
@mathieu
Volgens mij heeft hij de gehele klassieker periode rust gehad.
30 mei 2018 22:11
Die Dwars door het Hageland van vorig jaar kende een heerlijke eindstrijd tussen Wout, Mathieu en Taco. Waard om op You tube even terug te kijken.
30 mei 2018 22:22
Ik zie MvdP gerust nog een Marianne Vosje doen. Hopen dat hij tegen die tijd net zoveel gewonnen heeft, en dan tel ik die veldritjes in de marge niet mee. Enkel aansprekende titels.
30 mei 2018 22:48
Quote:
BORA-hansgrohe zonder Sagan, Majka of Bennett

Sterker nog...
31 mei 2018 00:01
Fort +1 helaas

Om te reageren moet je ingelogd zijn.