Giro d’Italia, Thymen Arensman, Vlasman
foto: Sirotti
woensdag 31 oktober 2018 om 21:00

Giro d’Italia, Thymen Arensman, Vlasman

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Maglia Rosa van de Giro d’Italia, de gebeten Thymen Arensman en de nieuwe outfits van Vlasman.

Enel ook de komende jaren hoofdsponsor Maglia Rosa

Energieleverancier Enel prijkt ook de komende drie jaar op de roze leiderstrui van de Giro d’Italia. Na afloop van de presentatie van de 102e editie werd de nieuwe overeenkomst bekendgemaakt. Enel volgde drie jaar geleden Balocco op als hoofdsponsor van de trui voor de jaren 2016 tot en met 2018. Daarin werd de Italiaanse rittenkoers gewonnen door Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin en Vincenzo Nibali. De hernieuwde samenwerking bindt het bedrijf tot zeker 2021 aan de Giro.


Trainende Thymen Arensman gebeten door hond

Thymen Arensman is vandaag in Zaltbommel gebeten door een hond. Aanvankelijk dacht hij dat het dier aandacht wilde toen hij achter hem aan rende, en daarom minderde hij snelheid om een aai te geven aan de viervoeter. Die zette echter zijn tanden in de kuit van de 18-jarige renner. Op Instagram schrijft hij dat de eigenaar gewoon wegliep, waarop hij hem aansprak en naar zijn naam vroeg.

“Ik heb geen naam”, was de merkwaardige reactie aan Arensman, die zich door de huisarts moest laten behandelen aan de wond. “Het is je eigen schuld dat je aan het fietsen bent terwijl ik mijn honden uitlaat. Word eens volwassen en ga voetballen.” Arensmans deelname aan het EK veldrijden voor beloften dit weekend komt niet in gevaar. Eerder dit jaar baarde hij opzien door op tweede te eindigen in de Tour de l’Avenir. Tijdens Parijs-Roubaix voor beloften werd hij derde.

foto: Privéfoto


Meer rood voor Vlasman in 2019

Vlasman heeft de nieuwe outfits voor het seizoen 2019 onthuld. De voornaamste aanpassingen ten opzichte van het huidige tenue zijn rond de schouders en de broekspijpen. Daar hebben de zwarte vlakken en banen plaatsgemaakt voor rode. Net als dit seizoen is de naam van de hoofdsponsor prominent aanwezig op shirt en broek. De continentale wielerploeg maakte onlangs bekend dat de selectie voor 2019 inmiddels rond is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.